Bijenhotel? Biedt naast nestplaats ook voedsel aan

€45,00 Inkl. MwSt.


Verfügbarkeit:
Auf Lager (1)
+ -
In den Warenkorb legen
 • Informationenplus

 • Bloembollen bloeien eerder dan vaste planten

  Vaste planten komen meestal pas vanaf april in bloei.  Met bloembollen heeft u al 2 maande eerder voedsel voor de gasten van uw bijenhotel. Plant ze in de luwte, in de eerste zon van het voorjaar vliegen de bijen graag nog laag, daar is het warmer en verbruiken ze minder brandstof. 

  Veel nectar en stuifmeel

  Bloembollen zijn goede bijenplanten, de door ons aangeboden soorten geven stuifmeel en nectar van de hoogste kwaliteit.

  Precies op tijd

  Vanaf maart vliegen de meeste wilde bijen. Daar is het pakket op afgestemd. Bijenhotels geven wilde bijen een nestplek. De vroege soorten zie je bloembollen bezoeken.

  Nest+voedsel = meer bijen

  Voedsel in de nabijheid, uit eigen tuin, als we zelfvoorzienend willen zijn hebben we bijen nodig, véél bijen. Met bloembollen trekt u al in de lente bijen en andere bestuivers aan. Zij kunnen met stuifmeel en nectar van bolbloemen hun jongen voeden en in aantal groeien. Dan zijn er veel méér bijen om uw fruit en gewassen te bestuiven, goed voor meer appels, peren, groente, noten. Wacht niet totdat in april- mei de fruitbomen in bloei staan. Geef bijen al veel eerder te eten.

  Bijenmengsels en bloemrijke bermen

  Inzaaien en bijen horen bij elkaar. Creëer een aantal plekken waar bijen al vroeg en in de luwte kunnen fourageren op bloembollen. Des te meer bijen heeft u straks in uw gemeente, en steeds bloemrijkere bermen.

  Veel gemeenten en andere overheden geven inheemse flora en fauna weer ruimte, er worden bijenbloemenmengsels en natuurzaden ingezaaid. De overheid legt bijenlandschappen aan en maakt verbindingen tussen gebieden. Groenbeheerders doen volop kennis op. In stadstuinen, parken en plantsoenen zien we wilde bloemen. Bijen bestuiven de bloemen, die zetten zaad, dat valt en groeit uit tot nieuwe planten. Met goed maaibeheer worden bijentuinen en openbaar groen steeds bloemrijker.

  Hommels rondom het bijenhotel

  In februari maart ziet u de grote dikke hommels, dat zijn de koninginnen. Hommels zoeken ook in de grond rondom het bijenhotel naar verlaten muizenholletjes om hun nest in te bouwen. Als zij voldoende stuifmeel en nectar hebben verzameld gaan zij eitjes leggen en ziet u de kleinere werksters komen. Bloembollen, waaronder krokussen,  geven ook aan een hommelkoninginnen een goede start.

  Inhoud. Variatie en bloei van maart tot in mei.

  Als u wilt kunt u naast dit pakket krokussen bijbestellen die in februari bloeien. Hierbij de bloembollen die wij voor wilde bijen aanraden:

  20 pusckinia libanotica - buishyacint porseleinblauw

  20 chionodoxa forbessi pink giant - sneeuwroem roze

  20 ornithogalem balansea - breedbladig vogelmelk wit

  20 narcis jetfire - warmgeel

  20 tulpa turkestanica - honingtulpje witgeel

  20 muscari artemisia ephesus - wit druifje

  20 muscari armeniacum - druifje blauw

  20 tulipa botanica zwanenburg- botanisch tulpje zwanenburg rood

  20 tulipa clusiana taco - botanisch tulpje warmgeel met rode vleug

  20 tulipa liac wonder - tulpje lilac wonder roze met geel hart

 • Schlagworteplus