Bijenpakket: vrolijke voorjaarsbloeiende bloembollen met veel nectar en stuifmeel - 100% chemievrij geteeld

Bloembolpakket voor Wilde Bijtjes en Honingbijen. Incl.Honingtulpje Turkestanica. Ook vlinders, hommels en andere bestuivers delen mee. Met 72 chemievrij geteelde bolletjes. Geselecteerd door imkers, voor biodiversiteit en bijengezondheid.

€1.000,00 Incl. btw
Stukprijs: €25,00 / 1
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • INHOUD

  Vroege krokus Romance – crocus chrysanthemum, grootbloemige krokus Jeanne d’Arc – crocus vernus, Scilla Mischtschenkoana - vroege sterhyacint,  Oosterse sterhyacint – scilla siberica, wildtulpje tarda - tulipa, botanisch tulpje Preastans Zwanenburg, dubbelblauw druifje – muscari latifolium, Honingtulpje – tulipa turkestanica.

  BLOEITIJD

  Bloeit vanaf begin februari tot aan mei. Nadruk op het vroege voorjaar en aanvang lente, wanneer de bijen dit het meest nodig hebben. Het brede blad van de galanthus woronowii is fris lentegroen en blijft nog lang na de uitbloei mooi. Ze volgt mooi op de bekende nivalis en bloeit relatief lang van februari tot in maart. In dit pakket volgen de soorten elkaar strak op, ook het druifje en de tulpjes zijn gekozen op hun vroege bloei, al eind maart en aanvang april.

  AANVULLING EN VERLENGEN BLOEIPERIODE

  Tulpjes Taco en Tinka zijn dit jaar nieuw en ook botanisch, bloeien alleen wat later, zo rond Eind April, daarmee verlengt u de bloeitijd. Andere soorten waarmee u dit pakket kunt aanvullen die weer echt vroeg zijn, zijn de winterakoniet – eranthis cilicica en zeker ook de Vroege Sterhycint – scilla mischtschenkoana.

  MET WORMENPOEP

  Inclusief 150 gram wormenpoep van Le Compostier, Stadsoogst Amsterdam. Verrassend goede wormencompost die u - omdat wij dit initiatief van harte ondersteunen - vanaf nu ook in onze Bij-Vlinder-Hommelpakketten aantreft.

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Wordt bezocht door honingbijen, hommels, wilde bijtjes en vlinders. Er bloeit nog niet veel in januari en u doet de bijen een groot plezier door in het najaar dit pakket met o.a. krokussen te planten die als eersten bloeien. Krokussen hebben de hoogste nectar en stuifmeelwaarde en ook de andere bloembollen zijn hierop geselecteerd.

  Met deze chemievrij geteelde bloembollen die rijk zijn aan stuifmeel geeft u honingbijen de kans al vroeg hun nest en weerstand op te bouwen en later in het seizoen hun bestuivingswerk te doen. Met het stuifmeel voeren zij hun jongen, de nectar is hun brandstof. Wilde bijtjes vliegen vanaf april en verzamelen ook stuifmeel voor hun larven.

  De opvolging in de bloei zorgt ervoor dat de bestuivers blijven terugkomen en dicht bij hun nesten voedsel kunnen vinden.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn SKALgecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Alleen de bloembollen die wij voor hen gezond achten bieden wij aan. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

  STINSENPLANTEN

  Krokussen, de sterhyacint en de botanische tulpjes behoren tot de zg. stinsenplanten. Veel krokussoorten werden door huwelijken met adel uit de Balkan en Zuid-Europa meegebracht. Ze werden in Nederland bekend toen de bewoners van versterkte huizen - de Stinse-  deze planten graag zagen bloeien in omringende siertuinen. Sindsdien heten deze bloembollen stinzen- of stinsenplanten.

  ZONNIGE STANDPLAATS en VERWILDERENDE BLOEMBOL

  Alle soorten houden van een zonnig plekje. Dit zijn verwilderende bloembollen, eenmaal planten volstaat, ze komen volgend jaar weer terug en het worden er elk jaar steeds meer.

 • Tagsplus