Hommelpakket vol verrassingen, ook voor de echte tuinliefhebber - chemievrij geteeld

Bloembolpakket met 67 bijzondere bolletjes. Incl. Puschkinia libanotica. Chemievrij geteeld. Voor iedereen die bijen en andere bestuivers wil helpen, die benieuwd is naar aparte bloembolletjes en voor een fleurige lente.

€25,00 Incl. btw
Stukprijs: €25,00 / 1


Beschikbaarheid:
Bestel vanaf maart 2019
 • Informatieplus

 • Bloembolpakket voor Hommels, bijen, vlinders en andere nuttige bestuivers. Chemievrij geteeld. Met veel nectar en stuifmeel. Selectie van een aantal niet zo bekende drachtplanten voor bijen en andere nuttige bestuivers. 

  MET WORMENPOEP..

  Op 26 en 27 september staan wij in de Jaarbeurs in Utrecht op de Dag van de Openbare Ruimte. In hal 2, delen wij stand 2.4.28 met Le Compostier, die de wormenpoep van Stadsoogst presenteert. Verrassend goede wormencompost die u - omdat wij dit initiatief van harte ondersteunen - vanaf nu ook in onze Bij-Vlinder-Hommelpakketten aantreft.

  INHOUD

  Grootbloemige krokus - crocus vernus Yellow en Vanguard, vogelmelk - ornithogalum balansea , buishyacint - puschkinia libanotica, bostulpje - tulipa  sylvestris, blauwe wilde hyacint - non scripta, botanisch tulpje Bronze Charm, blauw druifje - muscari armeniacum en narcis Jetfire. 

  Een narcis? Ja; uit observaties weten we dat hommels en wilde bijen narcissen bezoeken. Bij de hommels hoor je dan het 'buzzen' , het karakteristieke gezoem uit de kelk komen. Andere narcissen zijn ook een aanrader: Sailboat bijvoorbeeld is cremewit, geurend en ook vroeg.

  BLOEITIJD

  Bloeit vanaf begin februari tot in mei. Nadruk op het vroege voorjaar, wanneer de hommels dit het meest nodig hebben.

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Wordt bezocht door hommels, vlinders en bijen. Er bloeit nog niet veel in januari en u doet de hommels een groot plezier door in het najaar dit pakket met o.a. krokussen te planten die als eersten bloeien. Krokussen hebben de hoogste nectar en stuifmeelwaarde en ook de andere bloembollen zijn hierop geselecteerd.

  Met deze chemievrij geteelde bloembollen die rijk zijn aan stuifmeel geeft u hommels en andere wilde bijen de kans al vroeg hun nest en weerstand op te bouwen en later in het seizoen hun bestuivingswerk te doen. Met het stuifmeel voeren zij hun jongen, de nectar is hun brandstof.

  De opvolging in de bloei zorgt ervoor dat de bestuivers blijven terugkomen en dicht bij hun nesten voedsel kunnen vinden.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn SKALgecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Alleen de bloembollen die wij voor hen gezond achten bieden wij aan. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

  STINSENPLANTEN

  Krokussen, sneeuwroem, de hyacinten en de botanische tulpjes behoren tot de zg. stinsenplanten. Veel krokussoorten werden door huwelijken met adel uit de Balkan en Zuid-Europa meegebracht. Ze werden in Nederland bekend toen de bewoners van versterkte huizen - de Stinse-  deze planten graag zagen bloeien in omringende siertuinen. Sindsdien heten deze bloembollen stinzen- of stinsenplanten.

  ZONNIGE STANDPLAATS en VERWILDERENDE BLOEMBOL

  Alle soorten houden van een zonnig plekje. Dit zijn verwilderende bloembollen, eenmaal planten volstaat, ze komen volgend jaar weer terug en het worden er elk jaar steeds meer.

 • Tagsplus