Botanische Tulpjes en Druifjes Mix -2 Chemievrij geteeld

Voor fijnproevers. Vroege en minder bekende tulpjes met nectar én stuifmeel. Uitbundige bloei. 60 stuks, chemievrij geteeld.

€27,50 Incl. btw
Stukprijs: €29,00 / 1
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Tulpjes geven extra kleur in maaart, april, mei en juni. Dit pakket botanische tulpjes in combinatie met de druifjes biedt een lange opeenvolgende bloei. Voor iedereen die graag bijen en vlinders ziet en ook andere bestuivers een handje wil helpen. Hoogte 20 - 45 cm. Geschikt voor tuin, pot en balkon.

  Inhoud 60 chemievrij geteelde botanische tulpjes en druifjes

  *10 tulipa tarda, het vroegste wildtulpje

  *10 tulipa sylvestris, ze heet 'bostulpje sinds 1530' echter: ze houdt van volle zon!

  *10 muscari latifolium, de druifhyacint ofwel dubbelblauw druifje, met mooi glanzend blad

  *10 muscari white magic, een mooie volle aar met bloemetjes die veel nectar geven

  *10 tulipa little beauty, fuchsia met intens indigoblauw hart, bijna spectaculair te noemen

  *10 tulipa lilac wonder, helderroze met een geel hart

  Tulipa Lilac Wonder maakte een onuitwisbare indruk vanwege het wildbijtje dat zich bij windkracht 5 in de zwiepende bloemen wentelde en er behangen met stuifmeel weer uitvloog. Als die kleine bij er zoveel moeite voor doet, zit er wel heel veel goed stuifmeel in dit tulpje!

  Bloeitijd

  Van maart tot begin juni, al kan dat per jaar nog wel 3 weken verschillen en ook de standplaats, wel of niet zonnig, heeft invloed op de bloeitijd. Tegen een warme muur op het zuiden kunt u deze tulpjes zomaar eerder tegennkomen dan gedacht, en in de schaduw blijven ze nog lang bloeien. Wilt u de mix van de foto, bestel er dan ook narcis Thalia bij. 

  Nectar en Stuifmeel

  Wordt bezocht door vlinders, hommels en bijen. Met deze chemievrij geteelde bloembollen geeft u bijen, vlinders en hommels de kans rijkelijk nectar te drinken en stuifmeel voor hun jongen te verzamelen. De opvolging in de bloei zorgt ervoor dat de bestuivers blijven terugkomen. De in ons land overwinterende vlinders zijn vroeg, de kleine Vos al vanaf Februari. Veel andere vlinders vliegen vanaf April, en kunt u zeker op de druifjes en tulpjes van dit pakket nectar zien drinken.

  Principieel chemievrij geteeld

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle biologische telers zijn SKAL gecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor vlinders en nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Alleen de bloembollen die wij voor hen gezond achten bieden wij aan. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

  Verwilderend

  Alle soorten houden van een zonnig plekje. Dit zijn gemakkelijke bloembollen, eenmaal in het najaar  de bollen planten volstaat, ze komen volgend jaar weer terug. Wie aanvang zomer ook vlinders en bijen wil aantrekken, kan er nog het Vlinderpakket bij nemen of de sieruitjes Moly Jeanine en Unifolium. Deze vermeerderen zich heel gemakkelijk.

   

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Muscari latifolium

Muscari latifolium

Maart - April hoogte 30 cm - 10 bollen

€3,75
Allium sphaerocephalon

Allium sphaerocephalon

Mei - Juli hoogte 40 cm - 10 bollen

€3,75
Narcis Sailboat

Narcis Sailboat

April hoogte 25 cm - 5 bollen

€3,25
Fritillaria uva-vulpis

Fritillaria uva-vulpis

April hoogte 40 cm - 10 bollen

€4,25
Camassia leichtlinii caerulea

Camassia leichtlinii caerulea

Mei -Juni hoogte 70 cm - 5 bollen

€13,25
Allium Unifolium

Allium Unifolium

Mei - Juni hoogte 25 cm - 10 bollen

€3,75
Tulp Narcis mix 03 - cheerfull spring

Tulp Narcis mix 03 - cheerfull spring

Bijzondere soorten chemievrij geteelde tulpen en narcissen.

€16,50