Buurtinititatiefpakket - 150 dagen bloei van voorjaarsbloeiende bloembollen in straat, wijk, boomcirkels en potten.

Meer dan 1000 bloembollen om de hele straat mee op te fleuren of buurttuin te laten stralen in het voorjaar, of plantenbakken mee te vullen. Boordevol nectar en stuifmeel voor honingbijen, vlinders, hommels en wilde bijen.

€249,00 Incl. btw


Beschikbaarheid:
Bestel vanaf maart 2019
 • Informatieplus

 • Een kleurrijk pakket met ruim 1000 bloembollen voor de hele buurt. Wel 150 Dagen bloei. Geselecteerd door imkers en chemievrij geteeld. Plant ze in het najaar, het kan tot 2 weken voor strenge vorst. Bloeit van februari tot in juli. Goed voor 15m2 of  vele balkon- en plantenbakken.

  KLEURRIJKE STRATEN EN GEZELLIGE WIJKEN

  Veel kleur en leven in de straat, wie wil dat niet? Bloembollen zijn vrolijk en kleurrijk en mooi om een nieuw groenplan of wijkidee in uw gemeente mee aan te vullen. Van het vroege voorjaar tot in mei ziet u bloemen en geeft het levendigheid.

  VERRASSENDE INHOUD

  Botanische tulpjes, crocussen, wilde hyacintjes, sieruitjes, druifjes in fraaie kleuren: de inhoud van dit pakket is heel verrassend met allerlei soortjes waar zelfs een tuinliefhebber nog van staat te kijken.

  KWALITEIT

  Wij zijn imkers en kiezen alleen de bloembollen die zonder bestrijdingsmiddelen zijn geteeld. Bovendien hebben we ontdekt dat er veel meer soorten bestaan dan die in het tuincentrum of de supermarkt langskomen. Dat er inmiddels heel veel keuze is, kan dankzij de kunde van de biologische telers, en omdat wij er al jaren komen en u graag laten zien wat er kan. Het zijn sterke bollen die de wisselvalligheid van het weer zoals nattigheid en droogte goed aankunnen.

  MEERJARENBLOEI en VERWILDERING.

  Wij keken ook naar jarenlange bloei. U hoeft maar een keer te planten, de bollen kunnen in de grond blijven en keren elk jaar terug. De bloembollen zijn geschikt voor boomspiegels, geveltuintjes, balkons of plantenbakken en aanplant onder struiken in de wijk. Of plant er eens wat bij in plantsoen en park.

  GOED VOOR BIJEN

  Wij testen de bloembollen zelf op hun veiligheid voor de gezondheid van de bijen, de bloemen leveren veel nectar en stuifmeel en trekken honingbijen, vlinders, hommels en wilde bijen aan.

  MAATWERKPAKKET NAAR WENS OOK MOGELIJK

  Als u belangstelling heeft, neem dan contact met ons op en wij stellen een mooi pakket voor u samen passend bij uw omgeving. Wij zorgen voor een mooie verdeling van de bloei en handige verpakking om aan iedereen of per locatie in de wijk of uw woonplaats uit de delen. 

  EXTRA BURENDAG (mogelijk tot begin december)

  Samen aan de slag: maak er een feestje van met de buren, alle bewoners in de straat en plant samen met de groenverenigingen zoals IVN en Groei& Bloei in uw woonplaats. Dat kan op de algemene Burendag, elk jaar in September, van het Oranjefonds. Of stap met dit idee naar de gebiedsbeheerder van uw gemeente, organiseer uw eigen Burendag en maak iedereen enthousiast!

  INHOUD BUURTINITIATIEF PAKKET

  Meer dan 1000 bollen in 20 soorten. 150 dagen bloei. .Inclusief 120 botanische tulpjes, ze zijn er niet elk jaar dus dit is een heel mooie selectie !

  140 botanische krokus

  240 grootbloemige krokus

  40 blauwe sterhyacint / scilla siberica

  40 witte sneeuwroem / chionodoxa luciliae alba

  40 blauwe sneeuwroem / chionodoxa forbesii blue giant

  40 wit druifje / muscari white

  40 blauw druifje / muscari armeniacum

  40 allium ursinum

  40 tulpje batalinii bronze charm

  40 tulipa clusiana Taco

  40 tulipa clusiana Tinka

  100 blauwe boshyacint

  40 roze boshyacint

  40 sieruitje cowanii

  40 sieruitje moly jeanine

  40 ithuriel's speer / tritelaia brodiae corrina

  15 indianenbloem paars / camassia leichtlinii cearulea

  15 indianenbloem Sacajawea wit/ camassia leichtlinii sacajawea

  40 kogellook / allium spaerocephalon

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Tagsplus