Cheerfull spring - Mix 05 (600) - 100% chemievrij geteeld

Bijzondere soorten chemievrij geteelde voorjaarsbloeiende bloembollen

€131,00
€85,00 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • INHOUD: 600 bijzondere chemievrij geteelde voorjaarsbloeiende bloembolletjes

  vol nectar en stuifmeel; zeer aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders

  * 200 Scilla Mischtschenkoana - de Vroege Sterhyacint bloeit in Februari en als we het geluk hebben dat juist dan de bijen een paar mooie dagen beleven omdat net juist boven de 10 graden is, wordt deze bloem druk bevlogen! Een aanrader voor elke imker en bijenliefhebber.

  * 200 Chionodoxa alba - Sneeuwroem, bloei in maart en april, het is een prima verwilderaar onder bomen en struiken die later in blad komen en dan de grond droog houden met hun blad en via de wortels.

  * 200 Allium cowanii - heet in het Nederlands sieruitje omdat het voor ons mesnen niet eetbaar is, maar voor de bijen en vlinders is dit grappige plantje wel een uitstekende necar en stuifmeel plant! Bloeit gelijk met late tulpjes en druifjes, in mei.

  DE BALANS EN RIJKDOM VAN BIOLOGISCHE TEELT

  De biologische teelt is gebaseerd op de balans tussen planten, dieren en bodemorganismen. Het resultaat is dat bollenvelden weer doen denken aan natuurgebieden, met een eigen rijkdom. Het is heerlijk om weer veldleeuweriken op bollenakkers te horen. Zelfs scholeksters die bij zee te weinig voedsel vinden, en zelfs zoveel meer dat vogelbeschermingsorganisaties prijzen toekennen aan biologische bollentelers. Het is een prachtig resultaat wat we graag zien, dat bloembollenenpracht samen kan gaan met de het aantrekken van vogels.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij principeel en uitsluitend voor chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Al onze  telers zijn sowieso SKAL-gecertificeerd en dan kijken wij vooral naar de effecten voor de nuttige bestuivende insecten zoals wilde- en honingbijen, hommels, vlinders, zweefvliegen. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden ...ciden. Maar ook vissen, vogels, amfibieën en andere dieren ondervinden de gevolgen in hun leefomgeving. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Visie. Chemievrij geteelde bloembollen, door imkers getest, koopt u veilig en vertrouwd.

   

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Narcis Yellow Cheerfullness

Narcis Yellow Cheerfullness

April - Mei hoogte 45 cm - 5 bollen

€4,25
Ornithogalum oligophyllum

Ornithogalum oligophyllum

Maart - April hoogte 15 cm - 10 bollen

€3,25
Narcis Dutch Master

Narcis Dutch Master

April hoogte 50 cm 5 bollen

€4,25
Scilla Mischtschenkoana

Scilla Mischtschenkoana

Febr - Maart hoogte 15 cm- 20 bollen

€5,00 €7,50
Puschkinia libanotica

Puschkinia libanotica

Maart - April hoogte 25 cm - 10 bollen

€3,25