Middel Imkerpakket 1 met 400 stuks. Basispakket - 100% Chemievrij geteeld.

400 bloembollen.Vroeg voorjaar. Bloei van januari t/m april. Basispakket. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenkast of -korf. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voor die eerste belangrijke weken.

€89,00 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Middelgroot imkerpakket 1 rond bijenkast of korf en op de moestuin

  Supercompact pakket met 6 uitstekend bevlogen soorten in lekker grote aantallen. Daar hebben de bijen wat aan, 1x vliegen en heel veel halen. Dit zijn handige lage soortjes, perfect in het voorjaar, op een luw plekje in de zon.

  Chemievrij geteelde bloembollen. 400 stuks. Bloeitijd januari - april.

  INHOUD:

  *100 crocus tommasinianus mix,  januari-februari, mix van Ruby Giant, Romance en Snow Bunting, vrolijk begin in paars geel wit.

  *100 crocus vernus Grand Maitre, februari-maart, paarse krokus met grote bloem en oranje stamper en stuifmeel.

  *100 Scilla siberica, maart-april, de oosterse sterhyacint in diepblauw die in bloei direct op de krokussen volgt.

  *100 Muscari armeniacum, april, altijd goede bijenplant met veel bloemetjes

  Wilt u de bloeitijd verlengen? Dit zijn toppers voor bijen in april: alle druifjes en het botanische tulpje praestans Zwanenburg. In mei en juni: de wilde hyacint en sieruitjes.

  KLAAR VOOR HET VOORJAAR

  Imkers weten hoe belangrijk de allereerste stuifmeel is voor honingbijen en hun gezondheid. Door royaal bloembollen aan te planten legt u de beste basis voor een goede ontwikkeling van de volken. Zo komen ze vroeg tot wasdom en zijn ze op sterkte om het fruit en andere gewassen te bestuiven als deze in bloei komen.

  PLANT ZE VOOR DE BIJENKAST, KORF of OP DE MOESTUIN

  Prima pakket voor een imker met een enkele kast, voor de buren of op de moestuin. Zo helpt u mee aan vroeg voedsel voor en het voortbestaan van honingbijen. Een imker kan het niet alleen, en de bestuiving door bijen is voor ons allemaal van groot belang. Zonder de bestuiving van bijen geen appels, peren, bessen, noten en vele andere lekker dingen.. En wat zo leuk is, deze bloembollen trekken ook de vrolijk zoemende hommelkoninginnen en de eerste vlinders aan. Bloembollen zijn een enorme oppepper in het voorjaar, honingbijen en hommels kunnen hun nest snel bouwen en u ziet dan vele werkstertjes uw tuin bevolken. Doet u mee?

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Krokussen hebben de hoogste nectar - en stuifmeel waarde (5). Dit blijkt uit een vergelijking van drachtplanten, waarbij de waarden overzichtelijk bijeen zijn gebracht in een publicatie van de BDimkers.

  BIJEN HELPEN

  Imkers kiezen vroege bolbloeiers vanwege het stuifmeel omdat de larven hiermee gevoed worden. In totaal verhoogt het de weerstand zodat bijenvolken gezonder zijn en bijvoorbeeld het samenleven met de varroamijt aankunnen. Dit is van groot belang voor de bestuiving van vele groente- en fruitsoorten, noten en ander voedsel. Fijn als u een handje meehelpt.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn al EKO gecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

  Chemievrij geteelde bloembollen, door imkers getest, koopt u veilig en vertrouwd.

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Groot Imker Pakket A - 2021

Groot Imker Pakket A - 2021

700 stuks. 9 soorten. Massale bloei van januari t/m april. Voordeelpakket. Basis. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenstal. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voor die eerste belangrijke weken. Maandenlange bloei.

€149,00
Klein Imkerpakket 01 - 2021

Klein Imkerpakket 01 - 2021

140 bloembollen. 9 soorten. Vroeg voorjaar. Bloei van januari t/m april. Basispakket. Om te planten in tuinen rondom een bijenkast of -korf. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voor die eerste belangrijke weken.

€44,00
Scilla Mischtschenkoana

Scilla Mischtschenkoana

Febr - Maart hoogte 15 cm- 20 bollen

€5,00 €7,50
Muscari armeniacum

Muscari armeniacum

April - Mei hoogte 25 cm - 10 bollen

€2,75
Crocus tommasinianus mix

Crocus tommasinianus mix

Jan - Febr hoogte 15 cm - 10 bollen

€3,75
Crocus vernus Grand Maitre

Crocus vernus Grand Maitre

Febr - Maart hoogte 20 cm - 10 bollen

€3,75