Middel Imkerpakket 2 mit 400 stuks. 100% Chemievrij geteeld.

400 stuks. 4 Supersoorten. Aanvulpakket. Bloei april t/m juni. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenkast of -korf. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voor voedsel als er volop broed is.

€89,00 Incl. btw
Stukprijs: €0,00 /
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Middelgroot imkerpakket - 2 rond bijenkast of bijenkorf en op de moestuin

  Prima pakket met 4 goede soorten in flinke aantallen. Daar hebben bijen wat aan, een flinke dracht van eenzelfde bloemsoort. Vooral naar de Turkestanica werd extra gevraagd na heel goede ervaringen vorig jaar.

  Chemievrij geteelde bloembollen. 400 stuks. Bloeitijd april -juni.

  INHOUD:

  *100 ornitogalum balansea- breedbladige vogelmelk, vroeg en met veel bloemen, eind maart - april

  *100 tulipa Turkestanica, een vroegbloeiend botanisch tulpje wordt héél goed bevlogen, april

  *100 tulipa praestans Zwanenburg, helderrood tulpje met veel nectar en stuifmeel, april -mei

  *100 hyacinthoides hispanica blue: boshyacint met veel bloemen, bijen zijn er gek op, bloei in mei - juni.

  Tips voor aanvulling: in februari en maart natuurlijk krokussen, dan de Oosterse Sterhyacint- scilla siberica, niet te vergeten Sneeuwroem- chionodoxa en altijd goed het botanisch tulpje Tarda. In april en mei in bloeivolgorde de druifjes muscari latifolium, armeniacum, Magic White en de Lady Blue.

  KLAAR VOOR HET VOORJAAR

  Imkers weten hoe belangrijk de allereerste stuifmeel is voor honingbijen en hun gezondheid. Door royaal bloembollen aan te planten legt u de beste basis voor een goede ontwikkeling van de volken. Zo komen ze vroeg tot wasdom en zijn ze op sterkte om het fruit en andere gewassen te bestuiven als deze in bloei komen.

  PLANT ZE VOOR DE BIJENKAST, KORF of OP DE MOESTUIN

  Prima pakket voor een imker met een enkele kast, voor de buren of op de moestuin. Zo helpt u mee aan vroeg voedsel voor en het voortbestaan van honingbijen. Een imker kan het niet alleen, en de bestuiving door bijen is voor ons allemaal van groot belang. Zonder de bestuiving van bijen geen appels, peren, bessen, noten en vele andere lekker dingen.. En wat zo leuk is, deze bloembollen trekken ook de vrolijk zoemende hommelkoninginnen en de eerste vlinders aan. Bloembollen zijn een enorme oppepper in het voorjaar, honingbijen en hommels kunnen hun nest snel bouwen en u ziet dan vele werkstertjes uw tuin bevolken. Doet u mee?

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Krokussen hebben de hoogste nectar - en stuifmeel waarde (5). Dit blijkt uit een vergelijking van drachtplanten, waarbij de waarden overzichtelijk bijeen zijn gebracht in een publicatie van de BDimkers.

  BIJEN HELPEN

  Imkers kiezen vroege bolbloeiers vanwege het stuifmeel omdat de larven hiermee gevoed worden. In totaal verhoogt het de weerstand zodat bijenvolken gezonder zijn en bijvoorbeeld het samenleven met de varroamijt aankunnen. Dit is van groot belang voor de bestuiving van vele groente- en fruitsoorten, noten en ander voedsel. Fijn als u een handje meehelpt.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn al EKO gecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

  100% Chemievrij geteelde bloembollen, door imkers getest, koopt u veilig en vertrouwd.

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Muscari Lady Blue

Muscari Lady Blue

April - Mei hoogte 25 cm - UITVERKOCHT

€0,00
Allium grand. Purple Sensation

Allium grand. Purple Sensation

Mei - Juni hoogte 50 cm - UITVERKOCHT

€0,00
Chionodoxa forbesii Blue Giant

Chionodoxa forbesii Blue Giant

Maart - April hoogte 25 cm - 10 stuks

€4,90
Crocus tom. Ruby Giant

Crocus tom. Ruby Giant

Jan - Febr hoogte 15 cm - 10 stuks

€3,00
De Bijen

De Bijen

Lees de recensie en je weet wat je cadeau wilt geven

€22,50
Klein Imkerpakket 01 - 2020

Klein Imkerpakket 01 - 2020

140 stuks. 7 soorten. Vroeg voorjaar. Bloei van januari t/m april. Startpakket. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenkast of -korf. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Basispakket. Voor die eerste belangrijke weken.

€39,00
Groot Imker Pakket B - 2020

Groot Imker Pakket B - 2020

700 stuks. Massale bloei in februari - mei. Aanvulpakket. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenstal. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voordeelpakket, geschikt als aanvulling op het basispakket.

€149,00