Chromatography applied to Quality Testing

Het basisboek over Chromatografie is weer beschikbaar, nu in een ringbanduitgave op A4-formaat als een copie van het in 1984 verschenen boekje (A5-formaat). Dit boek is alleen nog antiquarisch verkrijgbaar met prijzen die variëren van 350 tot 800 euro

€29,50 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Dit basisboek over rondfilter chromatografie (roundfilter chromatography) dient beschikbaar te blijven. Chromatografie is een vrij jonge manier van onderzoek. Het maakt aspecten van de kwaliteit van het leven zichtbaar. Het is vergelijkbaar met fotografie, maar dan op een dieper niveau.
  De techniek blijkt niet moeilijk, ieder die een beetje secuur is kan het leren. De interpretatie van de chroma's is vaak voor de leek te doen, maar vaak alleen na veel ervaring. Op de website van Christall meer over chromatografie met enkele voorbeelden en een cursusaanbod.

  Enkele voorbeelden:
  - 2 akkers kunnen qua chemische samenstelling bijvoorbeeld identiek zijn, een chroma kan dan uitwijzen dat de ene bodem wel en de andere bodem niet vruchtbaar is.
  - BloembollenVoorBijen maakt al vanaf het eerste jaar gebruik van chromatografie bij het testen van de kwaliteit van de bloembollen. Het is daarbij mogelijk om van de krokusbollen die aan de buitenzijde identiek lijken door het maken van chroma's ze kwalitatief met elkaar te vergelijken. Grote verschillen zijn zichtbaar tussen regulier geteelde en biollogisch geteelde bloembollen. Zelfs kwaliteitsverschil tussen verschillende biologisch telende boeren wordt zichtbaar. Hiermee bewaken wij optimaal de kwaliteit van de bloembollen die wij in de verkoop brengen.
  - Groenten, granen, brood, zuivel en andere voedingsmiddelen zijn middels chromatografie te testen op kwaliteit.
  - de invloed van preparaten bij de compostbereiding kan zichtbaar gemaakt worden. In het boek worden daar voorbeelden van gegeven.

 • Tagsplus