Grootbloemige krokus Grand Maitre - crocus vernus grand maitre - chemievrij geteeld

Febr - Maart hoogte 20 cm - 10 bollen

€3,75 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Grootbloemige krokus in dieppaarse kleur (deze kleur komt niet goed tot uiting op de foto's). Bekend is dat de gele net iets eerder bloeien, snel daarop volgen de effen paarse waaronder deze Grand Maitre en daarna de gestreepte en witte varianten. Royaal stuifmeel en nectar. Krokussen zijn favoriet in deze tijd van het jaar.

  Zet in een grote groep, daar vliegen de bijen graag op. Zeker als je een luw plekje zoekt in de eerste voorjaarszon, geef je de voorjaarsvliegers wat beschutting en kunnen zij veel nectar verzamelen.

  Crocus vernus Grand Maitre - chemievrij geteeld, van biologische telers. Ze bloeien vanaf begin februari tot in maart, afhankelijk van de temperatuur. In de drachtplantenkalenders krijgen krokussen de hoogste stuifmeelwaarde namelijk 5.

  LEVENDIG EN STERKE BOLLEN

  Krokussen reageren op de zon door wagenwijd open te gaan staan en sluiten zich weer als de zon ondergaat.Ze zijn zeer goed vorstbestendig, ook als ze al in bloei staan.

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Vlinders en hommelkoninginnen die uit de winterslaap ontwaken zoeken nectar in krokussen. Er bloeit nog niet veel in januari en u doet hen een groot plezier door in het najaar krokussen te planten die als eerste bloeien. Krokussen hebben de hoogste nectar en stuifmeelwaarde en ook de andere bloembolletjes zijn hierop geselecteerd.

  GOED VOOR HONINGBIJEN EN WILDE BIJEN

  Honingbijen voeden hun jongen met stuifmeel. Voldoende voedselaanbod in het vroege voorjaar maakt dat zij gezond en sterk zijn voor de bestuiving vanaf april als fruit en andere bomen en planten in bloei komen. De nectar is hun brandstof. Wilde bijtjes vliegen vanaf april en verzamelen ook stuifmeel voor hun larven.

  Als u bloembollen plant die elkaar in bloei opvolgen maakt u het mogelijk dat de bestuivers blijven terugkomen en dicht bij hun nesten voedsel kunnen vinden.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn SKALgecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Alleen de bloembollen die wij voor hen gezond achten bieden wij aan. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

  STINSENPLANTEN

  Krokussen, de sterhyacint en de botanische tulpjes behoren tot de zg. stinsenplanten. Veel krokussoorten werden door huwelijken met adel uit de Balkan en Zuid-Europa meegebracht. Ze werden in Nederland bekend toen de bewoners van versterkte huizen - de Stinse-  deze planten graag zagen bloeien in omringende siertuinen. Sindsdien heten deze bloembollen stinzen- of stinsenplanten.

  ZONNIGE STANDPLAATS en VERWILDERENDE BLOEMBOL

  Alle soorten houden van een zonnig plekje. Dit zijn verwilderende bloembollen, eenmaal planten volstaat, ze komen volgend jaar weer terug en het worden er elk jaar steeds meer.

   

   

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Chionodoxa forbesii Blue Giant

Chionodoxa forbesii Blue Giant

Maart - April hoogte 25 cm - 20 bollen

€29,50
Crocus vernus Jeanne d'Arc

Crocus vernus Jeanne d'Arc

Febr - Maart hoogte 20 cm - 10 bollen

€3,75