Grootbloemige krokus King of Striped - crocus vernus king of the striped - chemievrij geteeld

Febr - Maart hoogte 20 cm - 10 bollen

€3,75 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • King of the Striped bloeit rond en uitbundig in februari en maart, goede combinatie met de lila Vanguard, de blauwpaarse Grand Maitre en de witte Jeanne d Arc. In kort gras en gazon doen krokussen het prima. Alle bollen komen van biologische telers.

  LEVENDIG EN STERKE BOLLEN

  Bekend is dat de gele net iets eerder bloeien, snel daarop volgende effen paarse en daarna de gestreepte en witte varianten. Ze zijn zeer goed vorstbestendig, ook als ze al in bloei staan. Krokussen reageren op de zon door wagenwijd open te gaan staan en sluiten zich weer als de zon ondergaat.

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Vlinders en hommelkoninginnen die uit de winterslaap ontwaken zoeken nectar in krokussen. Er bloeit nog niet veel in januari en u doet hen een groot plezier door in het najaar krokussen te planten die als eerste bloeien. Krokussen hebben de hoogste nectar en stuifmeelwaarde en ook de andere bloembolletjes zijn hierop geselecteerd.

  GOED VOOR HONINGBIJEN EN WILDE BIJEN

  Honingbijen voeden hun jongen met stuifmeel. Voldoende voedselaanbod in het vroege voorjaar maakt dat zij gezond en sterk zijn voor de bestuiving vanaf april als fruit en andere bomen en planten in bloei komen. De nectar is hun brandstof. Wilde bijtjes vliegen vanaf april en verzamelen ook stuifmeel voor hun larven.

  Als u bloembollen plant die elkaar in bloei opvolgen maakt u het mogelijk dat de bestuivers blijven terugkomen en dicht bij hun nesten voedsel kunnen vinden.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn SKALgecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Alleen de bloembollen die wij voor hen gezond achten bieden wij aan. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

  STINSENPLANTEN

  Krokussen, de sterhyacint en de botanische tulpjes behoren tot de zg. stinsenplanten. Veel krokussoorten werden door huwelijken met adel uit de Balkan en Zuid-Europa meegebracht. Ze werden in Nederland bekend toen de bewoners van versterkte huizen - de Stinse-  deze planten graag zagen bloeien in omringende siertuinen. Sindsdien heten deze bloembollen stinzen- of stinsenplanten.

  ZONNIGE STANDPLAATS en VERWILDERENDE BLOEMBOL

  Alle soorten houden van een zonnig plekje. Dit zijn verwilderende bloembollen, eenmaal planten volstaat, ze komen volgend jaar weer terug en het worden er elk jaar steeds meer.

   

   

   

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Crocus vernus Grand Maitre

Crocus vernus Grand Maitre

Febr - Maart hoogte 20 cm - 10 bollen

€3,75
Crocus vernus Jeanne d'Arc

Crocus vernus Jeanne d'Arc

Febr - Maart hoogte 20 cm - 10 bollen

€3,75
Crocus tom. Ruby Giant

Crocus tom. Ruby Giant

Jan - Febr hoogte 15 cm - 10 bollen

€3,00
Narcis Jetfire

Narcis Jetfire

Maart - April hoogte 25 cm- 10 bollen

€5,00