Groot imkerpakket B met 700 bloembollen. Aanvulling voor wie al bollen heeft staan. De vroegste bloeiers met de hoogste nectar- en stuifmeelwaarde.

700 stuks. Massale bloei in februari - mei. Aanvulpakket. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenstal. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voordeelpakket, geschikt als aanvulling op het basispakket.

€149,00 Incl. btw
Stukprijs: €0,00 /
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Groot imkerpakket B voor imkers, bijenverenigingen en buurtbewoners

  INHOUD

  700 Chemievrij geteelde bloembollen. Bloeitijd februari - mei. Een goed pakket voor wie al wat soorten heeft staan en wil aanvullen. Al zeggen we het zelf, hier zitten wel héélgoede bijensoorten in. Met als extra uitbundige bloeier de wilde hyacint in mei en in april een verrassend goed tulpje, rijk aan nectar en stuifmeel; de Portland! Onze absolute nummer 1 en we hebben m niet ieder jaar.. Bijzonder aanbod!

  *100 Crocus Romance: januari-februari, zachtgele eerstbloeiende boerenkrokus

  *100 Crocus sieberi Tricolor: februari, sluit aan tussen de boerenkrokus mix en de grootbloemigen. Driekleurig paars wit geel, de kleuren lopen omhoog via het steeltje, houdt van volle zon en droge voeten

  *100 Scilla siberica, maart, de oosterse sterhyacint die in bloei direct op de grootbloemige krokussen volgt

  *100 Muscari latifolium, maart -april, vroegstbloeiende druifje, wordt ook wel blauwe druifhyacint genoemd

  *100 Ornithogalum balansea, de breedbladige vogelmelk,  een nog veel te onbekende maart bloeier met meerdere bloemen

  *100 Tulipa Portland, april. Een lage tulp met rood-roze vleug die je versteld doet staan van het bijengegons.

  *100 Hyacinthoides non-scripta white, mei. Bijengeluk zou je deze plant ook kunnen noemen, veel bloemen, grote aantrekkingskracht en verwildert prima.

  KLAAR VOOR HET VOORJAAR

  Imkers weten hoe belangrijk de allereerste stuifmeel is voor honingbijen en hun gezondheid. Door royaal bloembollen aan te planten legt u de beste basis voor een goede ontwikkeling van de volken. Zo komen ze vroeg tot wasdom en zijn ze op sterkte om het fruit en andere gewassen te bestuiven als deze in bloei komen.

  VOOR BIJENSTAL EN BUURTBEWONERS

  Voor imkers, en ook zeer geschikt voor alle buren met tuinen en balkons die wonen rondom een bijenstal. Zo helpt u mee aan biodiversiteit en het voortbestaan van honingbijen. Een imker kan het niet alleen, en de bestuiving door bijen is voor ons allemaal van groot belang. Zonder de bestuiving van bijen geen appels, peren, noten en vele andere lekker dingen.. En wat zo leuk is, deze bloembollen trekken ook de vrolijk zoemende hommelkoninginnen en de eerste vlinders aan. Doet u mee?

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn EKO-gecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Alleen de bloembollen die wij voor hen gezond achten bieden wij aan. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Visie.

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Vlinders en hommelkoninginnen die uit de winterslaap ontwaken zoeken nectar in krokussen. Er bloeit nog niet veel in januari en u doet hen een groot plezier door in het najaar krokussen te planten die als eerste bloeien. Krokussen hebben de hoogste nectar en stuifmeelwaarde en ook de andere bloembolletjes zijn hierop geselecteerd.

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

De Wessenseifener hangkorf

De Wessenseifener hangkorf

De best passende behuizing voor de honingbijen? De Sunhive gaat de wereld over. Met ervaringen van NL-imkers.

€18,00
Camassia leichtlinii caerulea

Camassia leichtlinii caerulea

Mei -Juni hoogte 70 cm - UITVERKOCHT

€0,00
Tulipa Clusiana Taco

Tulipa Clusiana Taco

April - Mei hoogte 40 cm - UITVERKOCHT

€0,00
Hyacinthoides non-scripta White

Hyacinthoides non-scripta White

Mei hoogte 35 cm - UITVERKOCHT

€0,00
Crocus vernus Grand Maitre

Crocus vernus Grand Maitre

Febr - Maart hoogte 20 cm - 10 stuks

€3,85
Groot Imker Pakket A - 2020

Groot Imker Pakket A - 2020

700 stuks. 9 soorten. Massale bloei van januari t/m april. Voordeelpakket. Basis. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenstal. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voor die eerste belangrijke weken. Maandenlange bloei.

€149,00
Klein Imkerpakket 01 - 2020

Klein Imkerpakket 01 - 2020

140 stuks. 7 soorten. Vroeg voorjaar. Bloei van januari t/m april. Startpakket. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenkast of -korf. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Basispakket. Voor die eerste belangrijke weken.

€39,00