Groot imkerpakket E met 700 bloembollen. Aanvulling voor wie al bollen heeft staan. De vroegste bloeiers met de hoogste nectar- en stuifmeelwaarde.

700 stuks. 7 soorten. Massale bloei van januari t/m mei. Voordeelpakket. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenstal. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Heel goede soorten en een lange bloeiboog. Voor jarenlang plezier

€159,00 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Groot imkerpakket E voor imkers, bijenverenigingen en buurtbewoners

  INHOUD

  700 Chemievrij geteelde bloembollen. Bloeitijd januari - mei. Een goed pakket voor wie al wat soorten heeft staan en wil aanvullen. Al zeggen we het zelf, hier zitten wel héél goede bijensoorten in. Bijzonder aanbod met in februari de vroege hyacint, scilla misckzenkoana, een goedbevlogen bijenplant voor de eerste warme dagen. De anemone Blanda is er weer, hoera, dat gaf zoveel gegons op het veld! en als extra uitbundige bloeier in mei de wilde hyacint.

  *100 Crocus tommasinianus Ruby Giant,  Jan-Febr, de vroege boerenkrokus

  *100 Scilla Mischzenkoana,  Jan-Febr,  vroeg, soms gelijk met sneeuwklokjes

  *100 Crocus vernus Jeanne d'arc, februari, grootbloemige witte krokus

  *100 Tulipa Turkestanica, het honingtulpje, favoriet op de imkercursus

  *100 Chionodoxa forbesii Blue Giant, sneeuwroem, lekker vroeg en een heerlijke verwilderaar

  *100 Muscari armeniacum, onmisbaar goede bijenplant

  *100 Hyacinthoides non-scripta Blue mei, wilde hyacint ook wel 'Bijengeluk' genoemd

  KLAAR VOOR HET VOORJAAR

  Imkers weten hoe belangrijk de allereerste stuifmeel is voor honingbijen en hun gezondheid. Door royaal bloembollen aan te planten legt u de beste basis voor een goede ontwikkeling van de volken. Zo komen ze vroeg tot wasdom en zijn ze op sterkte om het fruit en andere gewassen te bestuiven als deze in bloei komen.

  VOOR BIJENSTAL EN BUURTBEWONERS

  Voor imkers, en ook zeer geschikt voor alle buren met tuinen en balkons die wonen rondom een bijenstal. Zo helpt u mee aan biodiversiteit en het voortbestaan van honingbijen. Een imker kan het niet alleen, en de bestuiving door bijen is voor ons allemaal van groot belang. Zonder de bestuiving van bijen geen appels, peren, noten en vele andere lekker dingen.. En wat zo leuk is, deze bloembollen trekken ook de vrolijk zoemende hommelkoninginnen en de eerste vlinders aan. Doet u mee?

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn EKO-gecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Alleen de bloembollen die wij voor hen gezond achten bieden wij aan. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Visie.

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Vlinders en hommelkoninginnen die uit de winterslaap ontwaken zoeken nectar in krokussen. Er bloeit nog niet veel in januari en u doet hen een groot plezier door in het najaar krokussen te planten die als eerste bloeien. Krokussen hebben de hoogste nectar en stuifmeelwaarde en ook de andere bloembolletjes zijn hierop geselecteerd.

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Scilla siberica

Scilla siberica

Maart - April hoogte 15 cm - 10 bollen

€4,50
Ipheion uniflorum

Ipheion uniflorum

Maart - Mei hoogte 20 cm - 10 bollen

€2,75
Allium Moly Jeannine

Allium Moly Jeannine

Mei - Juni hoogte 25 cm - 10 bollen

€4,75
Natuur en Wezen van de Honingbij

Natuur en Wezen van de Honingbij

Verborgen achtergronden van het ontstaan van de honingbijen

€18,50
Narcis Sailboat

Narcis Sailboat

April hoogte 25 cm - 5 bollen

€3,25
Middel Imkerpakket 5 - 2021

Middel Imkerpakket 5 - 2021

400 bloembollen. Voorjaar. Bloei van maart t/m mei. Aanvulpakket. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenkast of -korf. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voor voedsel als er volop broed is.

€85,00
Fritillaria uva-vulpis

Fritillaria uva-vulpis

April hoogte 40 cm - 10 bollen

€4,25