Groot imkerpakket M met 700 bloembollen. Aanvulling voor wie al bollen heeft staan. De vroegste bloeiers met de hoogste nectar- en stuifmeelwaarde.

700 stuks. 7 soorten. Massale bloei van februari t/m mei. Voordeelpakket. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenstal. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voordeelpakket, geschikt als aanvulling op het basispakket.

€159,00 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Groot imkerpakket M voor imkers, bijenverenigingen en buurtbewoners

  INHOUD                         (Voordeelpakket met dezelfde soorten als het Klein Imkerpakket 2)

  700 Chemievrij geteelde bloembollen. Bloeitijd januari - mei. Een goed pakket voor wie al wat soorten heeft staan en wil aanvullen. Al zeggen we het zelf, hier zitten wel héél goede bijensoorten in. Bijzonder aanbod met in februari de vroege hyacint, scilla misckzenkoana, een goedbevlogen bijenplant voor de eerste warme dagen en als extra uitbundige bloeier in mei de wilde hyacint.

  *100 Scilla Mischtschenokoana, de vroege sterhyacint, topper, al vanaf begin februari

  *100 Crocus Grand Maitre, de diepparse grootbloemige krokus met oranje stuifmeel

  *100 Tulipa Tarda, maart, het vroegste botanische tulpje

  *100 Scilla siberica, maart-april, de blauwe sterhyacint

  *100 Chionodoxa blue, sneeuwroem, verwilderende bodembedekker

  *100 tulipa turkestanica, april, vroeg honingtulpje met meerdere bloemetjes

  *100 Hyacinthoides non-scripta blue, mei. Bijengeluk zou je deze plant ook kunnen noemen, veel bloemen, grote aantrekkingskracht en verwildert prima.

  KLAAR VOOR HET VOORJAAR

  Imkers weten hoe belangrijk de allereerste stuifmeel is voor honingbijen en hun gezondheid. Door royaal bloembollen aan te planten legt u de beste basis voor een goede ontwikkeling van de volken. Zo komen ze vroeg tot wasdom en zijn ze op sterkte om het fruit en andere gewassen te bestuiven als deze in bloei komen.

  VOOR BIJENSTAL EN BUURTBEWONERS

  Voor imkers, en ook zeer geschikt voor alle buren met tuinen en balkons die wonen rondom een bijenstal. Zo helpt u mee aan biodiversiteit en het voortbestaan van honingbijen. Een imker kan het niet alleen, en de bestuiving door bijen is voor ons allemaal van groot belang. Zonder de bestuiving van bijen geen appels, peren, noten en vele andere lekker dingen.. En wat zo leuk is, deze bloembollen trekken ook de vrolijk zoemende hommelkoninginnen en de eerste vlinders aan. Doet u mee?

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn EKO-gecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Alleen de bloembollen die wij voor hen gezond achten bieden wij aan. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Visie.

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Vlinders en hommelkoninginnen die uit de winterslaap ontwaken zoeken nectar in krokussen. Er bloeit nog niet veel in januari en u doet hen een groot plezier door in het najaar krokussen te planten die als eerste bloeien. Krokussen hebben de hoogste nectar en stuifmeelwaarde en ook de andere bloembolletjes zijn hierop geselecteerd.

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Ipheion uniflorum

Ipheion uniflorum

Maart - Mei hoogte 20 cm - 10 bollen

€2,75
Tulipa Clusiana Taco

Tulipa Clusiana Taco

April - Mei hoogte 40 cm - 10 bollen

€4,00
Allium sphaerocephalon

Allium sphaerocephalon

Mei - Juli hoogte 40 cm - 10 bollen

€3,75
Fritillaria uva-vulpis

Fritillaria uva-vulpis

April hoogte 40 cm - 10 bollen

€4,25
Crocus vernus Grand Maitre

Crocus vernus Grand Maitre

Febr - Maart hoogte 20 cm - 10 bollen

€3,75
Scilla Mischtschenkoana

Scilla Mischtschenkoana

Febr - Maart hoogte 15 cm- 20 bollen

€5,00 €7,50
Tulipa Lilac Wonder

Tulipa Lilac Wonder

April - Mei hoogte 40 cm - 10 bollen

€5,00