Groot imkerpakket M met 900 bloembollen. De beste basis om te starten. De vroegste bloeiers met de hoogste nectar- en stuifmeelwaarde. - Copy

Basis. Massale bloei van januari tot en met junil. Chemievrij geteeld, 900 stuks. Om te planten in tuinen rondom een bijenstal. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voordeelpakket. Voor die eerste belangrijke weken.

€225,00 Incl. btw
Stukprijs: €148,00 /
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Groot imkerpakket - M voor imkers, bijenverenigingen en buurtbewoners

  INHOUD

  900 Chemievrij geteelde bloembollen. De basis met onmisbare krokussen en een mooie selectie van andere soorten voor bloei vanaf jan- febr tot in mei-juni.

  *500 Crocus tom. : vrolijk begin in paars, wit en geel met Ruby Giant, Snow bunting en Romance

  *100 Jeanne d Arc, de grootbloemige krokus in delicaat wit met knaloranje stuifmeel.

  *100 Muscari mix: blauwwitte mix met Lady Blue, Magic White, Latifolium en Artemisa Ephesus

  *100 Tulipa mix: maak kenis met onze botanische tulpjes!  Lilac Wonder, Little Beauty, Bronze Charm en bostulp Sylvestris bieden afwisseling vanaf maart in heldergeel,  roze, fuchsia-blauw en een okergeel die verloopt naar zachtoranje. Ze zijn niet alleen nuttig voor de bijen maar ook prachtig om te beleven.

  *100 Allium mix: met sierui Cowanii, Unifolium en Moly Jeanine. Sieruitjes kunnen heel goed verwilderen, en vullen een pauze in de bloei van vaste beplanting op. Ook aantrekkelijk voor vlinders, tevens een mooie aanvulling voor de medicijnkast van de bijenvolken, die baat hebben bij veel verschillende soorten stuifmeel. U de variatie, zij ook, en bij elkaar een mooie groep die opvolgt in bloei van mei tot in juni.

  KLAAR VOOR HET VOORJAAR

  Imkers weten hoe belangrijk de allereerste stuifmeel is voor honingbijen en hun gezondheid. Door royaal bloembollen aan te planten legt u de beste basis voor een goede ontwikkeling van de volken. Zo komen ze vroeg tot wasdom en zijn ze op sterkte om het fruit en andere gewassen te bestuiven als deze in bloei komen.

  VOOR BIJENSTAL EN BUURTBEWONERS

  Voor imkers, en ook zeer geschikt voor alle buren met tuinen en balkons die wonen rondom een bijenstal. Zo helpt u mee aan biodiversiteit en het voortbestaan van honingbijen. Een imker kan het niet alleen, en de bestuiving door bijen is voor ons allemaal van groot belang. Zonder de bestuiving van bijen geen appels, peren, noten en vele andere lekker dingen.. En wat zo leuk is, deze bloembollen trekken ook de vrolijk zoemende hommelkoninginnen en de eerste vlinders aan. Doet u mee?

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn SKALgecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Alleen de bloembollen die wij voor hen gezond achten bieden wij aan. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Visie.

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Vlinders en hommelkoninginnen die uit de winterslaap ontwaken zoeken nectar in krokussen. Er bloeit nog niet veel in januari en u doet hen een groot plezier door in het najaar krokussen te planten die als eerste bloeien. Krokussen hebben de hoogste nectar en stuifmeelwaarde en ook de andere bloembolletjes zijn hierop geselecteerd.

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Puschkinia libanotica

Puschkinia libanotica

Maart - April hoogte 25 cm

€3,30
De Wessenseifener hangkorf

De Wessenseifener hangkorf

De best passende behuizing voor de honingbijen? De Sunhive gaat de wereld over. Met ervaringen van NL-imkers.

€18,00
Honingbijen

Honingbijen

Vermaard om de mooie foto's. Wetenschap en ervaring uiterst toegankelijk beschreven.

€29,95