Het lied van de Bij, luister naar de wijsheid van de Bijen

Fascinerende beschrijvingen van een vrouw die de hele wereld over reist om te verhalen over haar ontmoetingen met de bijen. Ze schrijft over stuifmeel, bloemen, geuren, vliegroutes en andere bijenzaken, zoals nergens anders te lezen of horen is.

€20,00 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Een heerlijk bijenboek voor leek en imker. Aan de hand van Jaqueline leren we de bijen kennen, eerst loopt ze in een maanpak en alle kieren dichtgetaped, maar al snel blijkt bescherming niet nodig als je bijen met respect begeleidt. En wat ze daarna allemaal leert.. gaat verder dan elk ander bijenboek.

  FASCINEREND

  Elk verhaal kent 2 vertellers: Jacqueline, maar ook de bijen zelf vertellen vanuit hun perspectief. De rijkdom van de verhalen is zo groot en zo gedetailleerd dat ze tot verwondering, overpeinzing en hoop leiden.

  VERBINDING

  Stuifmeel, bloemen, geuren, vliegroutes, in dit boek staan verhalen die je nergens eerder las of hoorde.

  NATUURLIJK BIJENHOUDEN

  Jacqueline Freeman woont met haar man in Zuidwest Washington, waar ze een biodynamische boerderij hebben opgezet. In 2001 kreeg ze haar eerste bijenvolk. Nadat ze een reguliere imkercursus had gevolgd, wist ze dat er een andere manier moest zijn om met bijen om te gaan; vanuit respect en compassie en meer gericht op het wezen van de bij. 

  PREMIERE

  In 2016 verscheen dit boek met als titel 'Song of Increase, Listening to the Wisdom of Honeybees for Kinder Beekeeping and a Better World'. Het boek is vertaald door imker Alberthe Papma en in september 2018 verschenen tijdens de internationale bijenconferentie in Doorn (NL) waar 320 imkers uit 30 landen bijeen waren om van de bijen en elkaar te leren. Een Engelstalige promotietrailer over 3 minuten over haar boek: Jacqueline about the bees

  INTERNATIONAAL

  Tegenwoordig draagt Jacqueline haar kennis over bijenwijsheid en duurzame landbouw over aan anderen die ook van de bijen willen leren. Ze spreekt op nationale en internationale symposia over bijen en duurzame landbouw. Ze werd geportretteerd in de documentaire Queen of the Sun.

  VIDEO

  Slow Bees is een kort filmpje van Jacqueline die in een bijenzwerm staat: de betovering van een bijenzwerm in slow motion en in een ander kort filmpje: Jacqueline stimuleert de jonge darren om te vliegen. Een engelstalig (franstalig ondertiteld) interview bij haar kasten is aardig. Tot slot: Jacqueline 'schept' een bijenzwerm met haar blote handen

  Tot slot is wel aardig dat de uitgeefster de toepasselijke naam A. Beyen draagt.

 • Tagsplus