Klein Imkerpakket 01. - 100% chemievrij geteeld.

140 bloembollen. 9 soorten. Vroeg voorjaar. Bloei van januari t/m april. Basispakket. Om te planten in tuinen rondom een bijenkast of -korf. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voor die eerste belangrijke weken.

€44,00 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Klein imkerpakket 01. Bijenmengsel rond bijenkast of korf

  Chemievrij geteelde bloembollen. 140 stuks. Bloeitijd januari, februari, maart en april.

  Pakket met mooie en goede soortjes. Sommige zelfs alleen bij ons verkrijgbaar, zoals de witte Snow Bunting in de krokus mix.

  INHOUD:

  *20 crocus tommasinianus mix,  januari-februari, mix van Ruby Giant, Romance en Snow Bunting, vrolijk begin in paars geel wit.
  *20 crocus vernus Grand Maitre, februari-maart, dieppaarse grootbloemige krokus
  *20 crocus vernus King of the Striped, februari-maart, paars-witte krokus met grote bloem en oranje stamper en stuifmeel.
  *20 tulipa tarda, maart-april, het geelwitte botanische vroegstbloeiende tulpje

  *20 Muscari latifolium, april, het vroegste druifje
  *20 tulipa Praestans Zwanenburg, april, helderrode botanische tulp met veel nectar en stuifmeel
  *20 muscari armeniacum, april, onmisbare bijenplant die heel goed wordt bevlogen

  Deze zijn leuk om de bloeitijd te verlengen: de botanische tulpjes Taco, Tinka of Bronze Charm;  wilde hyacinten;  sieruitje allium Moly jeanine of de onvolprezen allium sphaerocephalon oftewel 'kogelllook'.

  KLAAR VOOR HET VOORJAAR

  Imkers weten hoe belangrijk de allereerste stuifmeel is voor honingbijen en hun gezondheid. Door royaal bloembollen aan te planten legt u de beste basis voor een goede ontwikkeling van de volken. Zo komen ze vroeg tot wasdom en zijn ze op sterkte om het fruit en andere gewassen te bestuiven als deze in bloei komen.

  PLANT ZE VOOR DE BIJENKAST, KORF of OP DE MOESTUIN

  Prima pakket voor een imker met een enkele kast, voor de buren of op de moestuin. Zo helpt u mee aan vroeg voedsel voor en het voortbestaan van honingbijen. Een imker kan het niet alleen, en de bestuiving door bijen is voor ons allemaal van groot belang. Zonder de bestuiving van bijen geen appels, peren, bessen, noten en vele andere lekker dingen.. En wat zo leuk is, deze bloembollen trekken ook de vrolijk zoemende hommelkoninginnen en de eerste vlinders aan.

  Bloembollen zijn een enorme oppepper in het voorjaar, honingbijen en hommels kunnen hun nest snel bouwen en u ziet dan vele werkstertjes uw tuin bevolken. Zeker ook voor moestuiniers een aanwinst; hommels die straks uw aardbeien bezoeken, en de bloemen langs de randen, die u toch zeker ook zaait dit jaar omdat ze de nuttige insecten aantrekken die uw plaagdieren te lijf gaan. Doet u mee?

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Krokussen hebben de hoogste nectar - en stuifmeel waarde (5). Dit blijkt uit een vergelijking van drachtplanten, waarbij de waarden overzichtelijk bijeen zijn gebracht in een publicatie van de BDimkers.

  BIJEN HELPEN

  Imkers kiezen vroege bolbloeiers vanwege het stuifmeel omdat de larven hiermee gevoed worden. In totaal verhoogt het de weerstand zodat bijenvolken gezonder zijn en bijvoorbeeld het samenleven met de varroamijt aankunnen. Dit is van groot belang voor de bestuiving van vele groente- en fruitsoorten, noten en ander voedsel. Fijn als u een handje meehelpt.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn al SKALgecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

  100% Chemievrij geteelde bloembollen, door imkers getest, koopt u veilig en vertrouwd.

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Ipheion uniflorum

Ipheion uniflorum

Maart - Mei hoogte 20 cm - 10 bollen

€2,75
Tulipa Sylvestris

Tulipa Sylvestris

April hoogte 45 cm - 5 bollen

€3,75
Fritillaria uva-vulpis

Fritillaria uva-vulpis

April hoogte 40 cm - 10 bollen

€4,25
Tulipa Ad Rem

Tulipa Ad Rem

April hoogte 45 cm - 5 bollen

€3,75
Middel Imkerpakket 1 - 2021

Middel Imkerpakket 1 - 2021

400 bloembollen.Vroeg voorjaar. Bloei van januari t/m april. Basispakket. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenkast of -korf. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voor die eerste belangrijke weken.

€89,00
Puschkinia libanotica

Puschkinia libanotica

Maart - April hoogte 25 cm - 10 bollen

€3,25