Klein Imkerpakket 01

140 stuks. 7 soorten. Vroeg voorjaar. Bloei van januari t/m april. Startpakket. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenkast of -korf. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Basispakket. Voor die eerste belangrijke weken.

€39,00 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Klein imkerpakket 01. Bijenmengsel rond bijenkast of korf

  Chemievrij geteelde bloembollen. 140 stuks. Bloeitijd januari, februari, maart en april.

  Pakketje met mooie en goede soortjes. Sommige zelfs alleen bij ons verkrijgbaar, zoals de witte Snow Bunting in de krokus mix.

  INHOUD:

  *20 krokus botanische mix, vrolijk begin in geel-wit-paars, januari-februari.

  *20 krokus vernus grand maitre, dieppaarse grootbloemige krokus, februari.

  *20 scilla siberica, de blauwe sterhyacint, maart-april.

  *20 tulipa tarda, het geelwitte botanische vroegstbloeiende tulpje, maart-april.

  *20 ornithogalum balansea, de breedbladige vogelmelk, een echte verrassing, maart.

  *20 muscari armeniacum, altijd goed bevlogen blauw druifje, april.

  *20 tulipa Zwanenburg, helderrode botanische tulp met veel nectar en stuifmeel, april.

  Deze zijn leuk om de bloeitijd te verlengen: de botanische tulpjes Taco, Tinka of Bronze Charm;  wilde hyacinten;  sieruitje allium Moly jeanine of de onvolprezen allium sphaerocephalon oftewel 'kogelllook'.

  KLAAR VOOR HET VOORJAAR

  Imkers weten hoe belangrijk de allereerste stuifmeel is voor honingbijen en hun gezondheid. Door royaal bloembollen aan te planten legt u de beste basis voor een goede ontwikkeling van de volken. Zo komen ze vroeg tot wasdom en zijn ze op sterkte om het fruit en andere gewassen te bestuiven als deze in bloei komen.

  PLANT ZE VOOR DE BIJENKAST, KORF of OP DE MOESTUIN

  Prima pakket voor een imker met een enkele kast, voor de buren of op de moestuin. Zo helpt u mee aan vroeg voedsel voor en het voortbestaan van honingbijen. Een imker kan het niet alleen, en de bestuiving door bijen is voor ons allemaal van groot belang. Zonder de bestuiving van bijen geen appels, peren, bessen, noten en vele andere lekker dingen.. En wat zo leuk is, deze bloembollen trekken ook de vrolijk zoemende hommelkoninginnen en de eerste vlinders aan.

  Bloembollen zijn een enorme oppepper in het voorjaar, honingbijen en hommels kunnen hun nest snel bouwen en u ziet dan vele werkstertjes uw tuin bevolken. Zeker ook voor moestuiniers een aanwinst; hommels die straks uw aardbeien bezoeken, en de bloemen langs de randen, die u toch zeker ook zaait dit jaar omdat ze de nuttige insecten aantrekken die uw plaagdieren te lijf gaan. Doet u mee?

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Krokussen hebben de hoogste nectar - en stuifmeel waarde (5). Dit blijkt uit een vergelijking van drachtplanten, waarbij de waarden overzichtelijk bijeen zijn gebracht in een publicatie van de BDimkers.

  BIJEN HELPEN

  Imkers kiezen vroege bolbloeiers vanwege het stuifmeel omdat de larven hiermee gevoed worden. In totaal verhoogt het de weerstand zodat bijenvolken gezonder zijn en bijvoorbeeld het samenleven met de varroamijt aankunnen. Dit is van groot belang voor de bestuiving van vele groente- en fruitsoorten, noten en ander voedsel. Fijn als u een handje meehelpt.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn al SKALgecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

  100% Chemievrij geteelde bloembollen, door imkers getest, koopt u veilig en vertrouwd.

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Tulipa Clusiana Taco

Tulipa Clusiana Taco

April - Mei hoogte 40 cm - UITVERKOCHT

€0,00
Hyacinthoides non-scripta Pink

Hyacinthoides non-scripta Pink

Mei hoogte 35 cm - UITVERKOCHT

€0,00
Tulipa Clusiana Tinka

Tulipa Clusiana Tinka

April - Mei hoogte 40 cm - UITVERKOCHT

€0,00
Bijenhotel pakket 01 - 2020

Bijenhotel pakket 01 - 2020

Bloembolpakket voor voedsel rondom het Bijenhotel. 10 soorten, 100 st. Chemievrij geteeld. Rijk aan stuifmeel en nectar. Bloei van maart tot in juni. Speciaal voor wilde bijen, vlinders, hommels. Ook geschikt voor moestuin, boomgaard en voedselbos.

€43,00
Natuur en Wezen van de Honingbij

Natuur en Wezen van de Honingbij

Verborgen achtergronden van de honingbijen

€19,50