Klein Imkerpakket 03

140 stuks. 7 Soorten. Laat voorjaar. Bloei van maart t/m juni. Aanvulpakket. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenkast of -korf. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voor de maanden waarin er steeds meer jonge bijen bi

€39,00 Incl. btw
Stukprijs: €0,00 /
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Klein imkerpakket 03 : Bijenmengsel rond bijenkast of korf

  Chemievrij geteelde bloembollen. 140 stuks. Bloeitijd van maart tot in mei-juni.

  Pakketje met mooie, goede en best bijzondere soortjes. Prachtige aanvulling voor wie al wat heeft staan. Onze trots, want het is o zo leuk om te laten zien wat de telers allemaal op het land hadden staan.. En nog veel leuker als het bij u in de tuin of bij de kast goed bevlogen wordt!

  INHOUD:

  *20 krokus Ruby Giant, vroegbloeiende boerenkrokus, (ja toch ook nog een januari bloeier erbij, omdat dat tegenwoordig voor de bijen echt van belang is).

  *20 tulipa turkestanica, vroegbloeiend delicaat en goedbezocht botanisch tulpje, maart

  *20 muscari latifolium, de vroege druifhyacint, april

  *20 ornithogalum balansea, breedbladige vogelmelk bloeit goed en vroeg, april

  *20 muscari white magic, net als alle druifjes veel bloemen en goed bezocht, april-mei

  *20 hyacinthoides non-scripta pink, de wilde hyacint, verwildert goed, roze bloemenzee, mei

  *20 tulipa Lilac Wonder, roze-geel botanisch tulpje met lange bloei in mei-juni

  Nog een leuk soortje erbij? Dit is een verrassende langbloeier, vanaf maart tot in mei: ipheion uniflorum. Geef deze 'oude wijfjes' een apart plekje en ze groeien als ..

  KLAAR VOOR HET VOORJAAR

  Imkers weten hoe belangrijk de allereerste stuifmeel is voor honingbijen en hun gezondheid. Door royaal bloembollen aan te planten legt u de beste basis voor een goede ontwikkeling van de volken. Zo komen ze vroeg tot wasdom en zijn ze op sterkte om het fruit en andere gewassen te bestuiven als deze in bloei komen.

  PLANT ZE VOOR DE BIJENKAST, KORF of OP DE MOESTUIN

  Prima pakket voor een imker met een enkele kast, voor de buren of op de moestuin. Zo helpt u mee aan vroeg voedsel voor en het voortbestaan van honingbijen. Een imker kan het niet alleen, en de bestuiving door bijen is voor ons allemaal van groot belang. Zonder de bestuiving van bijen geen appels, peren, bessen, noten en vele andere lekker dingen.. En wat zo leuk is, deze bloembollen trekken ook de vrolijk zoemende hommelkoninginnen en de eerste vlinders aan.

  Bloembollen zijn een enorme oppepper in het voorjaar, honingbijen en hommels kunnen hun nest snel bouwen en u ziet dan vele werkstertjes uw tuin bevolken. Zeker ook voor moestuiniers een aanwinst; hommels die straks uw aardbeien bezoeken, en de bloemen langs de randen, die u toch zeker ook zaait dit jaar omdat ze de nuttige insecten aantrekken die uw plaagdieren te lijf gaan. Doet u mee?

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Krokussen hebben de hoogste nectar - en stuifmeel waarde (5). Dit blijkt uit een vergelijking van drachtplanten, waarbij de waarden overzichtelijk bijeen zijn gebracht in een publicatie van de BDimkers.

  BIJEN HELPEN

  Imkers kiezen vroege bolbloeiers vanwege het stuifmeel omdat de larven hiermee gevoed worden. In totaal verhoogt het de weerstand zodat bijenvolken gezonder zijn en bijvoorbeeld het samenleven met de varroamijt aankunnen. Dit is van groot belang voor de bestuiving van vele groente- en fruitsoorten, noten en ander voedsel. Fijn als u een handje meehelpt.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn al EKO gecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

  100% Chemievrij geteelde bloembollen, door imkers getest, koopt u veilig en vertrouwd.

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Tulipa Clusiana Taco

Tulipa Clusiana Taco

April - Mei hoogte 40 cm - UITVERKOCHT

€0,00
Narcis Tresamble, triandrus

Narcis Tresamble, triandrus

April - Mei hoogte 45 cm - 10 stuks

€6,00
Klein Imkerpakket 01 - 2020

Klein Imkerpakket 01 - 2020

140 stuks. 7 soorten. Vroeg voorjaar. Bloei van januari t/m april. Startpakket. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenkast of -korf. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Basispakket. Voor die eerste belangrijke weken.

€39,00
Middel Imkerpakket 2 - 2020

Middel Imkerpakket 2 - 2020

400 stuks. 4 Supersoorten. Aanvulpakket. Bloei april t/m juni. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenkast of -korf. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voor voedsel als er volop broed is.

€89,00
Groot Imker Pakket B - 2020

Groot Imker Pakket B - 2020

700 stuks. Massale bloei in februari - mei. Aanvulpakket. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenstal. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voordeelpakket, geschikt als aanvulling op het basispakket.

€149,00