Klein Imkerpakket 04 - 100% chemievrij geteeld.

140 bloembollen. 7 soorten. Midden voorjaar. Bloei van februari t/m mei. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenkast of -korf. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voor die eerste belangrijke weken en daarna.

€49,00 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Klein imkerpakket 04. Bijenmengsel rond bijenkast of korf

  Chemievrij geteelde bloembollen. 140 stuks. Bloeitijd februari t/m mei. Starterspakket 2.

  Pakket met aanvullende en bijzondere soortjes. Handige mix, prima selectie, snel klaar.

  INHOUD:

  *20 crocus vernus Jeanne d’Arc, februari-maart, witte grootbloemige krokus
  *20 scilla siberica, maart-april, de blauwe sterhyacint
  *20 ornithogalum oligophylum, maart-april, vogelmelk, onbekende maar hele goede bijenplant
  *20 tulipa turkestanica, april, vroeg honingtulpje met meerdere bloemetjes
  *20 tulipa sylvestris, april, het heet "bostulpje sinds 1530" en heeft als eigenschap dat het graag.. zeer zonnig staatl
  *20 tulipa clusiana Taco, april-mei, vrolijk botanisch tulpje in geel en rood
  *20 Hyacinthoides non-scripta blue, mei. Bijengeluk zou je deze plant ook kunnen noemen, veel bloemen, grote aantrekkingskracht en verwildert prima.

  Deze zijn leuk om de bloeitijd te verlengen: de druifjes muscari armeniacum en muscari White,  sieruitje allium Cowanii en Unifolium en natuurlijk de juni bloeiende allium Sphaerocephalon oftewel 'kogelllook'.

  KLAAR VOOR HET VOORJAAR

  Imkers weten hoe belangrijk de allereerste stuifmeel is voor honingbijen en hun gezondheid. Door royaal bloembollen aan te planten legt u de beste basis voor een goede ontwikkeling van de volken. Zo komen ze vroeg tot wasdom en zijn ze op sterkte om het fruit en andere gewassen te bestuiven als deze in bloei komen.

  PLANT ZE VOOR DE BIJENKAST, KORF of OP DE MOESTUIN

  Prima pakket voor een imker met een enkele kast, voor de buren of op de moestuin. Zo helpt u mee aan vroeg voedsel voor en het voortbestaan van honingbijen. Een imker kan het niet alleen, en de bestuiving door bijen is voor ons allemaal van groot belang. Zonder de bestuiving van bijen geen appels, peren, bessen, noten en vele andere lekker dingen.. En wat zo leuk is, deze bloembollen trekken ook de vrolijk zoemende hommelkoninginnen en de eerste vlinders aan.

  Bloembollen zijn een enorme oppepper in het voorjaar, honingbijen en hommels kunnen hun nest snel bouwen en u ziet dan vele werkstertjes uw tuin bevolken. Zeker ook voor moestuiniers een aanwinst; hommels die straks uw aardbeien bezoeken, en de bloemen langs de randen, die u toch zeker ook zaait dit jaar omdat ze de nuttige insecten aantrekken die uw plaagdieren te lijf gaan. Doet u mee?

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Krokussen hebben de hoogste nectar - en stuifmeel waarde (5). Dit blijkt uit een vergelijking van drachtplanten, waarbij de waarden overzichtelijk bijeen zijn gebracht in een publicatie van de BDimkers.

  BIJEN HELPEN

  Imkers kiezen vroege bolbloeiers vanwege het stuifmeel omdat de larven hiermee gevoed worden. In totaal verhoogt het de weerstand zodat bijenvolken gezonder zijn en bijvoorbeeld het samenleven met de varroamijt aankunnen. Dit is van groot belang voor de bestuiving van vele groente- en fruitsoorten, noten en ander voedsel. Fijn als u een handje meehelpt.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn al SKALgecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

  100% Chemievrij geteelde bloembollen, door imkers getest, koopt u veilig en vertrouwd.

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Allium sphaerocephalon

Allium sphaerocephalon

Mei - Juli hoogte 40 cm - 10 bollen

€3,75
Muscari armeniacum

Muscari armeniacum

April - Mei hoogte 25 cm - 10 bollen

€2,75
Tulipa Sapporo

Tulipa Sapporo

April-Mei hoogte 45 cm - 5 bollen

€3,75
Allium Cowanii

Allium Cowanii

Mei hoogte 25 cm - 10 bollen

€3,25
Narcis Golden Dawn

Narcis Golden Dawn

April - Mei hoogte 50 cm 5 bollen

€4,25
Allium Unifolium

Allium Unifolium

Mei - Juni hoogte 25 cm - 10 bollen

€3,75
Chionodoxa forbesii Blue Giant

Chionodoxa forbesii Blue Giant

Maart - April hoogte 25 cm - 10 bollen

€5,00
Narcis Tete a Tete, botanical

Narcis Tete a Tete, botanical

Maart - April hoogte 30 cm 5 bollen

€3,25