Boekenkast vol kennis over en achtergronden van honingbijen, imkeren, BD-imkeren en chromatografie

In heel Europa sluiten beginnende, en steeds meer vrouwelijke imkers, zich aan bij imkerbewegingen die het welzijn van de bijen voorop stellen en honingwinning van secundair belang vinden. De beweging die dat al 35 jaar uitdraagt is de BD-imkerbeweging. Het versterken van de vitaliteit van de honingbijen is een van de belangrijkste uitgangspunten voor de imkers.
Deze webshop is voortgekomen uit de BDimkerbeweging, zelf zijn we ook imkers. We bieden dan ook met plezier, naast de bloembollen, boeken en publicaties over bijen, bodem, onderzoek e.a. aan.

Meer weten over de BDimkerbeweging? Ga naar www.bdimkers.nl.

 

block
block
Min: €0 Max: €30

Het elektrisch ecosysteem

Een fascinerend boek

€24,00

Honingbijen

Vermaard om de mooie foto's. Wetenschap en ervaring uiterst toegankelijk beschreven.

€29,95

Het lied van de Bij - Jacqueline Freeman

Fascinerende beschrijvingen van een vrouw die de hele wereld over reist om te verhalen over haar ontmoetingen met de bijen. Ze schrijft over stuifmeel, bloemen, geuren, vliegroutes en andere bijenzaken, zoals nergens anders te lezen of horen is.

€20,00

Chromatography

Zichtbaar maken van vitaliteit van bodem, compost, levensmiddelen? Dat is mogelijk en de verschillen zijn vaak onthutsend.

€23,50

Chromatography applied to Quality Testing

Het basisboek over Chromatografie is weer beschikbaar, nu in een ringbanduitgave op A4-formaat als een copie van het in 1984 verschenen boekje (A5-formaat). Dit boek is alleen nog antiquarisch verkrijgbaar met prijzen die variëren van 350 tot 800 euro

€29,50

De Bijen

Lees de recensie en je weet wat je cadeau wilt geven

€22,50

Natuur en Wezen van de Honingbij

Verborgen achtergronden van het ontstaan van de honingbijen

€18,50