Mega imkerpakket met 1400 bloembollen. De vroegste bloeiers met de hoogste nectar- en stuifmeelwaarde. - Copy - Copy

Massale bloei in januari - mei. Chemievrij geteeld, 1400 stuks. Om te planten in tuinen rondom een bijenstal. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voordeelpakket. Voor die eerste belangrijke weken.

€149,00 Incl. btw
Stukprijs: €144,00 /
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Mega Imkerpakket voor imkers, bijenverenigingen en buurtbewoners

  INHOUD

  1400 Chemievrij geteelde bloembollen. Bloeitijd januari - mei. Een goed pakket voor wie in een keer een stevige basis wil leggen voor een bijenstal of bij een buurt- of moestuin. Alle onmisbare voorjaarsbloeiende bloembollen op een rij, mooie aansluitende bloei, zo is er steeds iets te eten. En in flinke aantallen, dan hebben de bijen ook echt iets om op te vliegen!

  *100 Crocus Romance: januari-februari, zachtgele eerstbloeiende boerenkrokus

  *100 Crocus sieberi Tricolor: februari, sluit aan tussen de boerenkrokus mix en de grootbloemigen. Driekleurig paars wit geel, de kleuren lopen omhoog via het steeltje, houdt van volle zon en droge voeten

  *100 Scilla siberica, maart, de oosterse sterhyacint die in bloei direct op de grootbloemige krokussen volgt

  *100 Muscari latifolium, maart -april, vroegstbloeiende druifje, wordt ook wel blauwe druifhyacint genoemd

  *100 Ornithogalum balansea, de breedbladige vogelmelk,  een nog veel te onbekende maart bloeier met meerdere bloemen

  *100 Tulipa Portland, april. Een lage tulp met rood-roze vleug die je versteld doet staan van het bijengegons.

  *100 Hyacinthoides non-scripta blue, mei. Bijengeluk zou je deze plant ook kunnen noemen, veel bloemen, grote aantrekkingskracht en verwildert prima.

  KLAAR VOOR HET VOORJAAR

  Imkers weten hoe belangrijk de allereerste stuifmeel is voor honingbijen en hun gezondheid. Door royaal bloembollen aan te planten legt u de beste basis voor een goede ontwikkeling van de volken. Zo komen ze vroeg tot wasdom en zijn ze op sterkte om het fruit en andere gewassen te bestuiven als deze in bloei komen.

  VOOR BIJENSTAL EN BUURTBEWONERS

  Voor imkers, en ook zeer geschikt voor alle buren met tuinen en balkons die wonen rondom een bijenstal. Zo helpt u mee aan biodiversiteit en het voortbestaan van honingbijen. Een imker kan het niet alleen, en de bestuiving door bijen is voor ons allemaal van groot belang. Zonder de bestuiving van bijen geen appels, peren, noten en vele andere lekker dingen.. En wat zo leuk is, deze bloembollen trekken ook de vrolijk zoemende hommelkoninginnen en de eerste vlinders aan. Doet u mee?

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn EKO-gecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Alleen de bloembollen die wij voor hen gezond achten bieden wij aan. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Visie.

  Chemievrij geteelde bloembollen, door imkers getest, koopt u veilig en vertrouwd.

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Vlinders en hommelkoninginnen die uit de winterslaap ontwaken zoeken nectar in krokussen. Er bloeit nog niet veel in januari en u doet hen een groot plezier door in het najaar krokussen te planten die als eerste bloeien. Krokussen hebben de hoogste nectar en stuifmeelwaarde en ook de andere bloembolletjes zijn hierop geselecteerd.

 • Tagsplus