Middel Imkerpakket 5 met 400 stuks. Aanvulpakket - 100% Chemievrij geteeld.

400 bloembollen. Voorjaar. Bloei van maart t/m mei. Aanvulpakket. Chemievrij geteeld. Om te planten in tuinen rondom een bijenkast of -korf. Zelf soorten uitzoeken kan, dit is snel en goed. Voor voedsel als er volop broed is.

€85,00 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Middelgroot imkerpakket - 5 rond bijenkast of bijenkorf en op de moestuin

  Voor wie de vroege soorten al heeft, een mooie aanvulling in de dracht. Het verschil met middelimkerpakket-3 is dat de bloei van deze soorten net wat later begint en langer doorloopt: van maart t/m mei.

  Ook een heel mooi voordeel pakket voor wie fraaie grote groepen van deze speciale bolletjes in de tuin wil aanplanten.

  Chemievrij geteelde bloembollen. 400 stuks. Bloeitijd maart- mei.

  INHOUD:

  *100 Chionodoxa Blue Giant, maart. Een goede verwilderaar
  *100 Tulipa Turkestanica, maart - april. Sierlijk en vroeg botanisch tulpje, meerbloemig
  *100 Muscari armeniacum,  april. Altijd goede bijenplant met veel bloemetjes
  *100 Hyacinthoides non-scripta white,  mei. Bijengeluk, zo zou je deze plant ook kunnen noemen, veel bloemen, grote aantrekkingskracht en verwildert prima.

  Tips voor aanvulling: kijk eens naar de vele botanische tulpjes, een feest aan kleur en ook weer met veel nectar en stuifmeel. Voor de fijnproevers.

  KLAAR VOOR HET VOORJAAR

  Imkers weten hoe belangrijk de allereerste stuifmeel is voor honingbijen en hun gezondheid. Door royaal bloembollen aan te planten legt u de beste basis voor een goede ontwikkeling van de volken. Zo komen ze vroeg tot wasdom en zijn ze op sterkte om het fruit en andere gewassen te bestuiven als deze in bloei komen.

  PLANT ZE VOOR DE BIJENKAST, KORF of OP DE MOESTUIN

  Prima pakket voor een imker met een enkele kast, voor de buren of op de moestuin. Zo helpt u mee aan vroeg voedsel voor en het voortbestaan van honingbijen. Een imker kan het niet alleen, en de bestuiving door bijen is voor ons allemaal van groot belang. Zonder de bestuiving van bijen geen appels, peren, bessen, noten en vele andere lekker dingen.. En wat zo leuk is, deze bloembollen trekken ook de vrolijk zoemende hommelkoninginnen en de eerste vlinders aan. Bloembollen zijn een enorme oppepper in het voorjaar, honingbijen en hommels kunnen hun nest snel bouwen en u ziet dan vele werkstertjes uw tuin bevolken. Doet u mee?

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Krokussen hebben de hoogste nectar - en stuifmeel waarde (5). Dit blijkt uit een vergelijking van drachtplanten, waarbij de waarden overzichtelijk bijeen zijn gebracht in een publicatie van de BDimkers.

  BIJEN HELPEN

  Imkers kiezen vroege bolbloeiers vanwege het stuifmeel omdat de larven hiermee gevoed worden. In totaal verhoogt het de weerstand zodat bijenvolken gezonder zijn en bijvoorbeeld het samenleven met de varroamijt aankunnen. Dit is van groot belang voor de bestuiving van vele groente- en fruitsoorten, noten en ander voedsel. Fijn als u een handje meehelpt.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn al EKO gecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

  100% Chemievrij geteelde bloembollen, door imkers getest, koopt u veilig en vertrouwd.

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Scilla Mischtschenkoana

Scilla Mischtschenkoana

Febr - Maart hoogte 15 cm- 10 bollen

€5,00
Crocus chrysanthus Romance

Crocus chrysanthus Romance

Jan - Febr hoogte 15 cm - 10 bollen

€3,00
Natuur en Wezen van de Honingbij

Natuur en Wezen van de Honingbij

Verborgen achtergronden van het ontstaan van de honingbijen

€18,50
Ipheion uniflorum

Ipheion uniflorum

Maart - Mei hoogte 20 cm - 10 bollen

€2,75
Allium Moly Jeannine

Allium Moly Jeannine

Mei - Juni hoogte 25 cm - 10 bollen

€4,75
Tulipa Lilac Wonder

Tulipa Lilac Wonder

April - Mei hoogte 40 cm - 10 bollen

€5,00