Druifje Artemisa Ephesus - muscari ephesus - chemievrij geteeld

April - Mei hoogte 15 - 25 cm

€3,30 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Wit druifje met een lange aar. Bloeit met vele bloemetjes, aantrekkelijk voor bijen en andere bestuivers. Tot laat in de avond bieden ze nectar en trekken ze insecten.

  HISTORIE

  Artemis Ephesus, genoemd naar de Artemis van Ephese, stond in een van de 7 wereldwonderen, het Artemission. De plek waar de honingbijen een nieuw stadium in hun gang naar de aarde bereikten, geholpen door de mellisae, de dienaressen van de tempel, genoemd naar de bijen. De opperpriesteres werd de melissanomoi, verzorgster van de bijen, genoemd.

  Veel informatie over dit mysterie van de Anatolische Artemis en de honingbijen is te vinden in het boek 'Natuur en Wezen van de Honingbijen' door Iwer Thor Lorenzen. Het boek is verkrijgbaar via deze webwinkel onder de boeken.

  BLOEITIJD

  De bloeitijd van dit witte druifje volgt op de muscari latifolium en gelijk met de armiacum. De botanische tulpjes komen nu ook volop uit en met sneeuwroem zijn mooie combinaties te maken.

  HERKENNING

  Dit druifje heeft een langgerekte bloei aar. De kleine bloempjes hangen wat meer aan de steel dan bij white magic. Het blad is ook kort stevig en opgaand zoals de white magic. De lange aren hebben meer bloempjes en zijn in hoog gras beter zichtbaar.

  GOED VOOR HONINGBIJEN EN WILDE BIJEN

  Met deze chemievrij geteelde bloembollen die rijk zijn aan stuifmeel geeft u honingbijen de kans al vroeg hun nest en weerstand op te bouwen en later in het seizoen hun bestuivingswerk te doen. Met het stuifmeel voeren zij hun jongen, de nectar is hun brandstof. Wilde bijtjes vliegen vanaf april en verzamelen ook stuifmeel voor hun larven.
  De opvolging in de bloei zorgt ervoor dat de bestuivers blijven terugkomen en dicht bij hun nesten voedsel kunnen vinden.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn SKALgecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Alleen de bloembollen die wij voor hen gezond achten bieden wij aan. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

 • Tagsplus