Druifje Lady Blue - muscari Lady Blue - chemievrij geteeld

April - Mei hoogte 25 cm - UITVERKOCHT

€0,00 Incl. btw
Stukprijs: €0,00 /
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
  • Informatieplus

  • Meerkleurig blauw druifje dat tegelijk of iets na de muscari armeniacum bloeit. Deze soort heeft een wat korter opgaand blad. Verder met dezelfde aantrekkingskracht op alle bestuivers; onweerstaanbaar. Vlinders, allerlei wilde bijtjes, de honingbijen en hommels, op druifjes komt van alles af van vroeg tot laat.

    Leuk om met kinderen te observeren; op welke tijden worden de bijenplanten in de tuin of het park bezocht? Lang niet elke plant geeft een hele dag nectar.. van bijvoorbeeld boekweit weten we van een imker die elk jaar zelf een veld inzaait ( alleen in Oost-Nederland is het nog een gewas op de akkers - vooral nu een Duitse biobakker er brood van maakt) dat het een geweldig goed graan is voor bijen maar je moet wel vroeg opstaan om dat mee te maken. Alleen van 6 tot 8 in de ochtend is het er druk..

    Linnaeus maakte op basis van deze planteigenschappen bloemenklokken. Aan de bloemen die zich openen en sluiten kon je zien hoe laat het is. Leuk om thuis ook eens uit te proberen! Of in de buurttuin?

    R. van der Hoeden over bijenbezoek, nectargift op bepaalde uren en bloemklokken:  heeft elke bloem een eigen nectartijd?

  • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Narcis Thalia,  triandrus

Narcis Thalia, triandrus

April - Mei hoogte 40 cm - UITVERKOCHT

€0,00
Muscari latifolium

Muscari latifolium

Maart - April hoogte 30 cm - 100 stuks

€22,90
Narcissus Papillon Blanc

Narcissus Papillon Blanc

April hoogte 45 cm - UITVERKOCHT

€0,00
Allium Cowanii

Allium Cowanii

Mei hoogte 25 cm - UITVERKOCHT

€0,00