Narcis Brackenhurst, largecup - chemievrij geteeld

Maart - April hoogte 45 cm - UITVERKOCHT

€0,00 Incl. btw
Stukprijs: €0,00 /
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • De Brackenhurst is een vroegbloeier. Al in maart zijn de grote gele bloemen met in het hart een oranje trompet de verkondigers van de lente. De gele kleur van de kroonbladeren neigt naar citroengeel.

  Alle grootkronige narcissen kunnen slecht weer goed verdragen, in deze periode van het jaar is dat ook noodzakelijk. Dat is dan ook de reden dat ze vaak in parken te zien zijn. Ze verwilderen erg goed en daarom ook in tuin en als bermplant van blijvende waarde.

  We denken niet dat bijen de narcissen echt als stuifmeelplant benutten maar we zíen weleens een honingbij of wilde bij in een narcis, net als spinnetjes, vliegen en andere nuttige insecten. Ze lijken er te schuilen en mogelijk ook te drinken?

  ECOPLANT

  De vraag naar narcissen en tulpen blijft wereldwijd bestaan, en de biologische werkende telers laten zien dat het chemievrij kan, mits je de bodem voedt en sterke soorten kiest. Zo dragen ook tulpen en narcissen bij aan de omschakeling naar een totale chemievrije teelt.

  DE BALANS EN RIJKDOM VAN BIOLOGISCHE TEELT

  De biologische teelt is gebaseerd op de balans tussen planten, dieren en bodemorganismen. Het resultaat is dat bollenvelden weer doen denken aan natuurgebieden, met een eigen rijkdom. Het is wonderbaarlijk om weer veldleeuweriken boven de bollenakkers te horen. En scholeksters, en nog zoveel meer dat vogelbeschermingsorganisaties zelfs prijzen toekennen. Het is een prachtig resultaat van de teler die bloemenpracht in samenwerking met de natuur weet te realiseren.

  STERKE BOL

  Tulpen en narcissen die erg doorgekweekt en daarmee kwetsbaar zijn en daardoor allerhande hulpmiddelen nodig hebben zullen op termijn verdwijnen, het land kan de monocultuur niet langer aan, dat wijzen de vele aaltjes in de bodem en de inundaties (onder water zetten van land) wel uit. Wij zijn blij dat onze bioiogische telers gezonde keuzes maken en alleen telen wat toekomst heeft: sterke tulpen- en narcissenbollen en ook bijgoed dat optimaal is aan nectar en stuifmeel voor vlinders, bijen, hommels, zweefvliegen.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Vele gewasbestrijdingsmiddelen (puur gif) trekken op naar de nectar en het stuifmeel van de planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Al onze telers werken biologisch en zijn SKAL-gecertificeerd en dan kijken wij vooral naar de effecten voor de nuttige bestuivende insecten: bijen, hommels, vlinders, zweefvliegen. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden ...ciden. Maar ook vissen, vogels, amfibieën, andere dieren en mensen ondervinden de gevolgen in hun leefomgeving. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Visie.

  Wat fijn dat u de moeite nam dit hele verhaal te lezen. Wij kunnen dankzij uw stem (= koopgedrag) verder werken aan ons initiatief tbv bodem, luchtkwaliteit, waterkwaliteit, voedsel voor nuttige insecten, boeren, en en en ..... Veel dank!

   

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Tulipa Sanquin

Tulipa Sanquin

April - Mei hoogte 45 cm - 10 stuks

€6,00
Tulipa Sapporo

Tulipa Sapporo

April-Mei hoogte 45 cm - 10 stuks

€6,00
Narcis Dutch Master, trumpet

Narcis Dutch Master, trumpet

April hoogte 50 cm - UITVERKOCHT

€0,00
Tulipa Red Impression

Tulipa Red Impression

April hoogte 55 cm - 10 stuks

€6,00
Narcis Martinette, tazetta

Narcis Martinette, tazetta

April - Mei hoogte 45 cm - UITVERKOCHT

€6,00
Tulipa Muskadet

Tulipa Muskadet

April-Mei hoogte 55cm - 10 stuks

€6,00
Tulp Pink Impression

Tulp Pink Impression

April hoogte 55 cm - 10 stuks

€6,00