Narcis Minnow - chemievrij geteeld

April hoogte 30 cm - 10 bollen

€5,00 Incl. btw
Stukprijs: €0,00 / Centimeter
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Narcisje minnow is een meerbloemige narcis die niet zo bekend is en dat is een reden dat wij deze graag laten zien. Bij ons in de proeftuin staat zij bij blauwe druifjes, naast de viooltjes die wij nog hadden staan, en door de grappige hoogte, net even boven de bijenbollen uit, is het een leuk bolletje om combinaties mee te maken. Of zet er 7 a 8 bij elkaar in een groepje voor een accent in de tuin.

  DE BALANS EN RIJKDOM VAN BIOLOGISCHE TEELT

  De biologische teelt is gebaseerd op de balans tussen planten, dieren en bodemorganismen. Het resultaat is dat bollenvelden weer doen denken aan natuurgebieden, met een eigen rijkdom. Het is wonderbaarlijk om weer veldleeuweriken boven de bollenakkers te horen. En scholeksters, en nog zoveel meer dat vogelbeschermingsorganisaties zelfs prijzen toekennen. Het is een prachtig resultaat van de teler die bloemenpracht in samenwerking met de natuur weet te realiseren.

   STERKE BOL

  Tulpen en narcissen die te kwetsbaar zijn en allerhande hulpmiddelen nodig hebben zullen op termijn geheel verdwijnen, het land kan de monocultuur niet langer aan, dat wijzen de vele aaltjes en inundaties (onder water zetten van land) wel uit. Wij zijn blij dat de SKAL telers keuzes maken en alleen telen wat toekomst heeft: sterke tulpen- en narcissenbollen.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Al onze  telers zijn sowieso SKAL-gecertificeerd en dan kijken wij vooral naar de effecten voor de nuttige bestuivende insecten: bijen,hommels, vlinders, zweefvliegen. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden ...ciden. Maar ook vissen, vogels, amfibieën en andere dieren ondervinden de gevolgen in hun leefomgeving. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Visie.

   

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Narcis Tahiti, double

Narcis Tahiti, double

April - Mei hoogte 55 cm - 5 bollen

€4,25
Narcis Thalia, triandrus

Narcis Thalia, triandrus

April - Mei hoogte 40 cm 5 bollen

€3,75
Narcis Dutch Master

Narcis Dutch Master

April hoogte 50 cm 5 bollen

€4,25
Narcis Golden Dawn

Narcis Golden Dawn

April - Mei hoogte 50 cm 5 bollen

€4,25