Narcis mix . Exclusievere soorten. Principieel zonder chemie geteeld

Neusje van de zalm, 70 stuks, met de Goddelijk geurende Golden Dawn en andere niet alledaagse soorten, allemaal principieel chemievrij geteeld.

€40,00 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • De teler die al jaren de Golden Dawn op het land heeft staan, vroegen wij om de geur te beschrijven. Zijn antwoord: "ik ben er nog steeds verliefd op, ik kan niet anders, het ruikt  zó lekker.."

  Het is zeker niet de goedkoopste, maar ter kennismaking in dit narcispakket wel heel voordelig en u kunt niet anders dan de gok wagen..

  Van Tresamble weten we dat een teler heeft ze bij de deur staan en dat is ook een perfecte plek, s avonds nog even naar buiten wordt een plezier.

  Narcissen blijken ook heel geschikt om te plalnten op plekken waar je later nog iets anders wilt neerzetten, groente bijvoorbeeld. Deze eyeopener, want ja je moet het eerst meemaken voordat je het beseft, kregen we van lerares Marijke Heunks.

  Zij vindt narcissen ideaal om met kinderen te planten. "Ze bloeien precies op tijd, als ik met de kinderen naar buiten de schooltuin inga. Het zijn stevige bollen, de kinderen stoppen tijdens het planten echt iets in de grond en zien dit in het voorjaar opbloeien. Bijkomend voordeel: narcissen zijn ook weer op het goede moment uitgebloeid; als de groentes en bloemenzaden de grond ingaan."

  Kinderen snel verveeld? Welnee, Marijke heeft een ludiek speelse manier om een plantactie te begeleiden: zij laat de jeugd beginnen met planten met een schepje, en als ze daarmee stoppen, verrast zij hen met een eetlepel: "Hier kun je ook mee planten, en het heeft veel minder weerstand". Dan gaan de kinderen weer helemaal enthousiast aan de slag, en ontdekken zelfs dat het met hun handen nog gemakkelijker gaat!

  Hoe pakt u het aan? Die 70 bollen zitten zo in de grond, en geven wekenlang voorjaarsgenoegen.

  INHOUD: 70 bijzondere chemievrij geteelde narcissen

  * 10 narcis Ice Follies, een grootkronige witte met geel hart, lekker vroeg in maart

  * 10 narcis New Baby, aankondiging van het voorjaar of.. als geboortekaartje?

  * 10 narcis Papillon blanc, een reus in wit met geel hart, doet ons denken aan een clown

  * 10 narcis Sundisc, een schatje met meerdere bloemetjes per steel

  * 10 narcis Tresamble, zet 'm op een plekje waar u bij een avondwandeling langskomt

  * 10 narcis Yellow Cheerfulnes, meerbloemig met delicate puntblaadjes

  * 10 narcis Golden Dawn, al jaren de favoriet van de teler, de heerlijke geur maakt spontaan verliefd

  EKO PLANT

  De vraag naar narcissen en tulpen is wereldwijd en de SKAL-telers laten zien dat het ook chemievrij kan, mits je de bodem goed verzorgt, voedt en sterke soorten kiest. Zo dragen ook tulpen en narcissen bij aan de omschakeling naar chemievrije teelt.

  DE BALANS EN RIJKDOM VAN BIOLOGISCHE TEELT

  De biologische teelt is gebaseerd op de balans tussen planten, dieren en bodemorganismen. Het resultaat is dat bollenvelden weer doen denken aan natuurgebieden, met een eigen rijkdom. Het is heerlijk om weer veldleeuweriken op bollenakkers te horen. Zelfs scholeksters die bij zee te weinig voedsel vinden, en zelfs zoveel meer dat vogelbeschermingsorganisaties prijzen toekennen aan biologische bollentelers. Het is een prachtig resultaat wat we graag zien, dat bloembollenenpracht samen kan gaan met de het aantrekken van vogels.

  STERKE BOLLEN

  Tulpen en narcissen die te kwetsbaar zijn en allerhande hulpmiddelen nodig hebben zullen op termijn geheel verdwijnen, het land kan de monocultuur niet langer aan, dat wijzen de vele aaltjes, parasieten en de vele inundaties (onder water zetten van land) wel uit. Wij zijn blij dat de SKAL telers keuzes maken en alleen telen wat toekomst heeft: sterke tulpen- en narcissenbollen.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij principeel en uitsluitend voor chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Al onze  telers zijn sowieso SKAL-gecertificeerd en dan kijken wij vooral naar de effecten voor de nuttige bestuivende insecten zoals wilde- en honingbijen, hommels, vlinders, zweefvliegen. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden ...ciden. Maar ook vissen, vogels, amfibieën en andere dieren ondervinden de gevolgen in hun leefomgeving. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Visie.

  NARCIS EN BIJ

  Als u echt bijen wilt helpen zijn de kleine voorjaarsbollen door hun rijke gave aan nectar en honing de aangewezen soorten. Toch zijn ook de siernarcissen en tulpen zo mooi, en geven zo'n extra vreugde in de lente, dat wij ze graag aanbieden. En ook die krijgen bezoek:

  Al eerder signaleerden wij dat niet alleen vlinders en hommelkoninginnen maar ook wilde bijen en  honingbijen soms narcissen bezoeken. Het lijkt op nectar halen. Het was zelfs opmerkzame imkers nog niet opgevallen maar ook zij zagen dit sinds onze navraag gebeuren. En wij konden een hommel uit een tulp bevrijden, die wat al te diep in de kelk gekeken had. Ook uw ervaringen zijn zeer welkom via ons mailadres.

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Tulipa Ad Rem

Tulipa Ad Rem

April hoogte 45 cm - 10 bollen

€6,00
Allium grandiflorum Christophii

Allium grandiflorum Christophii

Mei - Juni hoogte 60 cm - 10 bollen

€13,60
Allium grand. Purple Sensation

Allium grand. Purple Sensation

Mei - Juni hoogte 50 cm - 10 bollen

€57,25