Narcis Recurvus poeticus - chemievrij geteeld

April - Mei hoogte 45 cm - 5 bollen

€5,75 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
  • Informatieplus

  • De narcis recurvus poetica is zo romantisch als haar naam klinkt.. Mocht je nog eens de kans hebben om een lezing van Betty Kooistra over Stinzeblomkes te volgen, wat we je sowieso zeer kunnen aanraden, dan vergeet je deze narcis nooit meer. Bij een KNNV lezing zagen we foto's van haar hand, en hoorden de enthousiaste verhalen over standplaatsen bij fraaie buitenhuizen in Friesland. Maar die recurvus po-é-ti-ca, dat was toch wel de aller aller mooiste...

    De dichtersnarcis is inderdaad een schoonheid. Ze heeft een heel klein trompetje met een gekruld randje, en 'grote molenwieken' in glanzend wit. Ze buigt mee met de wind, en oogt heel naturel.

    Narcis recurvus poetica / poeticus is officieel een stinzenplant. Ingevoerd in Nederland in adellijke tijden kreeg zij een plekje bij versterkte woontorens en later op landgoederen. Tuinbazen, een zeer gewaardeerd beroep ten tijde van de adel, die het bewind voerden op landgoederen, stonden met elkaar in verbinding. Zo konden stinzenplanten uitgeruild worden, al zijn er ook soorten die heel plaatselijk verwilderd zijn.

    Narcis recurvus zie je desondanks niet veel. Een verrijking voor uw locatie?

  • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Tulipa Salmon Impression

Tulipa Salmon Impression

April hoogte 55 cm - 5 bollen

€3,75
Narcis Tahiti,  double

Narcis Tahiti, double

April - Mei hoogte 55 cm - 5 bollen

€4,25