Narcis Sundisc, jonquilla - chemievrij geteeld

April - Mei hoogte 35 cm - 10 bollen

€5,00 Incl. btw
Stukprijs: €0,00 / Centimeter
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Narcis Sundisc heeft een fijn geel bloemetje. Jonquila staat voor meerdere bloemetjes uit een bol, dus de bijen hebben in totaal een plant met meerdere stelen en genoeg nectar om op te vliegen. En ohja, die spikkels, dat is gewoon opgespat zand van het veld. Spoelt er vanzelf weer af en ze blijft toch wel  vriendelijk stralen. 

  Is bijen op narcissen nieuws? Ja voor veel van onze imkers ook.. let er eens op en laat ons weten wat u ziet, hommels buzzen sowieso graag in narcissen en wij hebben toch echt honingbijen en wilde bijen waargenomen. De laatste foto is er een op een andere narcissensoort, opvallend toch?

  DE BALANS EN RIJKDOM VAN BIOLOGISCHE TEELT

  De biologische teelt is gebaseerd op de balans tussen planten, dieren en bodemorganismen. Het resultaat is dat bollenvelden weer doen denken aan natuurgebieden, met een eigen rijkdom. Het is wonderbaarlijk om weer veldleeuweriken boven de bollenakkers te horen. En scholeksters, en nog zoveel meer dat vogelbeschermingsorganisaties zelfs prijzen toekennen. Het is een prachtig resultaat van de teler die bloemenpracht in samenwerking met de natuur weet te realiseren.

   STERKE BOL

  Tulpen en narcissen die te kwetsbaar zijn en allerhande hulpmiddelen nodig hebben zullen op termijn geheel verdwijnen, het land kan de monocultuur niet langer aan, dat wijzen de vele aaltjes en inundaties (onder water zetten van land) wel uit. Wij zijn blij dat de SKAL telers keuzes maken en alleen telen wat toekomst heeft: sterke tulpen- en narcissenbollen.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Al onze  telers zijn sowieso SKAL-gecertificeerd en dan kijken wij vooral naar de effecten voor de nuttige bestuivende insecten: bijen, hommels, vlinders, zweefvliegen. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden ...ciden. Maar ook vissen, vogels, amfibieën en andere dieren ondervinden de gevolgen in hun leefomgeving. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Visie.

   

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Honingbijen

Honingbijen

Vermaard om de mooie foto's. Wetenschap en ervaring uiterst toegankelijk beschreven.

€29,95
Narcis Replete

Narcis Replete

April hoogte 45 cm - 5 bollen

€4,75
Chionodoxa forbesii Blue Giant

Chionodoxa forbesii Blue Giant

Maart - April hoogte 25 cm - 10 bollen

€5,00