Narcis Tahiti, double - chemievrij geteeld

April - Mei hoogte 55 cm - 5 bollen

€4,25 Incl. btw
Stukprijs: €0,00 / Centimeter
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Een heel, heel erg lange narcis, met een flinke gevulde bloem, in heldergeel met een oranje rood randje. Goed te combineren in een border of plantsoen met verschillende andere narcissoorten, de sneeuwwitte Thalia heeft een middenhoogte, Recurvus pakt met haar roomtint en mooie hart het oranjerood op, daaronder de citroengele Sundisc. En een tulp Sanquin of Red impression in de combinatie is ook een feest.

  DE BALANS EN RIJKDOM VAN BIOLOGISCHE TEELT

  De biologische teelt is gebaseerd op de balans tussen planten, dieren en bodemorganismen. Het resultaat is dat bollenvelden weer doen denken aan natuurgebieden, met een eigen rijkdom. Het is wonderbaarlijk om weer veldleeuweriken boven de bollenakkers te horen. En scholeksters, en nog zoveel meer dat vogelbeschermingsorganisaties zelfs prijzen toekennen. Het is een prachtig resultaat van de teler die bloemenpracht in samenwerking met de natuur weet te realiseren.

   STERKE BOL

  Tulpen en narcissen die te kwetsbaar zijn en allerhande hulpmiddelen nodig hebben zullen op termijn geheel verdwijnen, het land kan de monocultuur niet langer aan, dat wijzen de vele aaltjes en inundaties (onder water zetten van land) wel uit. Wij zijn blij dat de SKAL telers keuzes maken en alleen telen wat toekomst heeft: sterke tulpen- en narcissenbollen.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Al onze  telers zijn sowieso SKAL-gecertificeerd en dan kijken wij vooral naar de effecten voor de nuttige bestuivende insecten: bijen, hommels, vlinders, zweefvliegen. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden ...ciden. Maar ook vissen, vogels, amfibieën en andere dieren ondervinden de gevolgen in hun leefomgeving. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Visie.

  in zoekresultaat Nederlands

   

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Narcis Sundisc, jonquilla

Narcis Sundisc, jonquilla

April - Mei hoogte 35 cm - 10 bollen

€5,00
Narcis Replete

Narcis Replete

April hoogte 45 cm - 5 bollen

€4,75
Tulipa Red Impression

Tulipa Red Impression

April hoogte 55 cm - 5 bollen

€3,75