Siernarcis Thalia, triandrus - chemievrij geteeld

April - Mei hoogte 40 cm 5 bollen

€3,75 Incl. btw
Stukprijs: €0,00 / Centimeter
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Dit sierlijk pittige narcisje met z'n molenwiekende blaadjes doet het altijd goed. Halfhoog, staat stevig, leuk om te zien ontluiken, past overal bij. Twee bloemen per steel. Uiteraard zeer fraai met blauwe druifjes. Midden seizoen bloeier, komt na Narcis Sailboat op en is circa 10 cm langer dan de Sailboat.

  In de proeftuin gecombineerd met witte krokus Jeane d Arc als vroege bloeier, opgevolgd door botanisch tulpje tarda en scilla siberica- de oosterse sterhyacint. Dan in uitbundige aantallen de gele bostulp sylvestris, botanisch tulpje little beauty in knalfuchsia en het parelende blauw van de druifjes.
  Wie wil zet er nog een narcisje tete at tete en de dubbelblauwe latifolium tussen. Tulp Pink salmon is er ook mooi bij voor een zacht accent op hoogte. Wekenlang opeenvolgende bloei gegarandeerd.

  DE BALANS EN RIJKDOM VAN BIOLOGISCHE TEELT

  De biologische teelt is gebaseerd op de balans tussen planten, dieren en bodemorganismen. Het resultaat is dat bollenvelden weer doen denken aan natuurgebieden, met een eigen rijkdom. Het is wonderbaarlijk om weer veldleeuweriken boven de bollenakkers te horen. En scholeksters, en nog zoveel meer dat vogelbeschermingsorganisaties zelfs prijzen toekennen. Het is een prachtig resultaat van de teler die bloemenpracht in samenwerking met de natuur weet te realiseren.

   STERKE BOL

  Tulpen en narcissen die te kwetsbaar zijn en allerhande hulpmiddelen nodig hebben zullen op termijn geheel verdwijnen, het land kan de monocultuur niet langer aan, dat wijzen de vele aaltjes en inundaties (onder water zetten van land) wel uit. Wij zijn blij dat de SKAL telers keuzes maken en alleen telen wat toekomst heeft: sterke tulpen- en narcissenbollen.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Al onze  telers zijn sowieso SKAL-gecertificeerd en dan kijken wij vooral naar de effecten voor de nuttige bestuivende insecten: bijen, hommels, vlinders, zweefvliegen. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden ...ciden. Maar ook vissen, vogels, amfibieën en andere dieren ondervinden de gevolgen in hun leefomgeving. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Visie.

 • Tagsplus