Knikkende vogelmelk - ornithogalum nutans - chemievrij geteeld

April - Mei hoogte 35 cm

€3,30 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Knikkende vogelmelk is een prachtige soort voor verwildering.

  ZONNIGE STANDPLAATS en VERWILDERENDE BLOEMBOL

  Begin april in een weitje omzoomd met hoge bomen gonsde het er van de hommels. De witte bloemenzee komt er elk jaar weer op. Ook zeer geschikt voor aanplant in de buurt van een bijenstal of in een berm.

  HALFSCHADUW KAN OOK

  Half mei bloeide deze knikkende vogelmelk naast zwarte rapunzel in Thijsse's tuin in Amstelveen, half onder bomen dus in de schaduw. Door een verschil in standplaats zon of minder zon kan de bloeitijd circa twee weken verschillen. Er waren volop bijen en boomhommels te zien.

  BIJENPLANT, VLINDERPLANT

  Wordt bezocht door bijen, vlinders en hommels. Er bloeit nog niet veel in januari en u doet bijen en hommels een groot plezier door in het najaar bloembollen te planten die als eersten bloeien. Zo geeft u hommels en bijen de kans al vroeg hun nest en weerstand op te bouwen en later in het seizoen hun bestuivingswerk te doen. Vlinders die hier overwinteren, drinken na ontwaken de nectar.

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Wij kiezen de bloembollen op hun hoge nectar - en stuifmeel waarde ( 4 en 5). Dit blijkt uit een vergelijking van drachtplanten, waarbij de waarden overzichtelijk bijeen zijn gebracht in een publicatie van de BDimkers.

  BIJEN HELPEN

  Imkers kiezen vroege bolbloeiers vanwege het stuifmeel omdat de larven hiermee gevoed worden. In totaal verhoogt het de weerstand zodat bijenvolken gezonder zijn en bijvoorbeeld het samenleven met de varroamijt aankunnen. Dit is van groot belang voor de bestuiving van vele groente- en fruitsoorten, noten en ander voedsel. Fijn als u een handje meehelpt.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn al SKALgecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

   

   

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Crocus vernus Jeanne d'Arc

Crocus vernus Jeanne d'Arc

Febr - Maart hoogte 20 cm

€3,85