Tulp Ad Rem, darwin hybrid - chemievrij geteeld

April hoogte 45 cm - 5 bollen

€3,75 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Prachtige vroege voorjaarstulp in rozerood met een geelgouden randje. Blij dat we 'm weer kunnen aanbieden, 3 jaar geleden was het een parel in onze proeftuin. En nu dus weer verkrijgbaar! Geniet van hoe deze tulp zich uitvouwt, zie de kleurschakering in de loop van de bloei steeds dieper rozerood worden, en ontdek wat een mooi hart deze tulp heeft.

  Vergelijken met de andere rode tulpen in ons assortimen? Dat kan:

  De Red impression is net even langer en vroeger en donkerder fluweel rood, deze Ad Rem komt er in bloeitijd direct achteraan en de bloeisteel is iets korter daardoor ook wel steviger. 

  De Sanquin is een dieprode tulp met bijna zwarte vleug, die statig rechtop blijft staan en waarvan de kortere bredere kelk de compacte vorm behoud, zij heeft echt allure, terwijl de Red Impression met lange steel en lange kelk, en de Ad Rem echt open en uitbloeien.

  Wat de foto's betreft: de camera past de kleur nog wel eens aan de lichtsituatie aan. Dat deze tulp levendige kleurschakeringen heeft, is in ieder geval op de eerste foto te zien!

  Klinkt dit alsof we wijn aan het proeven zijn? Het is net zo'n feest! Natuurlijk, ons uitgangspunt toen wij startten met het verspreiden van bloembollen onder imkers, was alles voor de bij. Maar de gifvrije teelt gaat ons aan het hart, we liepen op het veld van telers om foto' s te maken en de kwaliteit te zien en zagen ook de tupen en narcissen, en gaven ze en plekje in onze proeftuin. En toen bleek ...tja, die lengte, die kleuren, dat doet iets met je en de tuin, en zo vroeg in het voorjaar zo blij worden en het verloop van de bloei zo te kunnen volgen.. het is verslavend. Gelukkig zijn ze biologisch en mag het ;)

  Plant eens paar tulpen en u zult zien, ook al trekken ze geen bijen omdat ze nu eenmaal geen stuifmeel of nectar meer hebben, ze zijn toch ook een beetje onmisbaar om ten volle de lente te ervaren.

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Tulipa Red Impression

Tulipa Red Impression

April hoogte 55 cm - 5 bollen

€3,75
Triteleia Brodiaea corrina

Triteleia Brodiaea corrina

Mei - Juni hoogte 40 cm - 10 bollen

€3,25