Botanisch Tulpje Clusiana Tinka - tulipa clusiana tinka - chemievrij geteeld

April - Mei hoogte 40 cm - UITVERKOCHT

€0,00 Incl. btw
Stukprijs: €0,00 /
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Tulpje clusiana Tinka stond al langere tijd op onze verlanglijst en dit jaar voor het 3e jaar! Je ziet haar vaak in de bijenmixen die beginnen met krokussen, dan sneeuwroem met narcis tete a tete en dan de derde bloeiserie met deze en andere botanische tulpjes. Een sierlijk kelkje op een slank steeltje, een kleurstreepje extra als een zomerblos, het is gewoon een geinig ding.

  De enthousiaste tuinvrijwilligers van Tuinvereniging Klein Dantzig in Amsterdam hebben verschillende soorten bolletjes gekozen voor hun grasveld bij de ingang. Vroeg in het voorjaar kwamen in het korte gras de krokussen en allerlei hyacintjes en druifjes op en nu het halflang is, staan deze tulpjes Tinka in volle bloei (met dank aan Yvonne Kleber voor de foto.)

  BIJENPLANT

  Van oorsprong was de bloembolteelt gericht op langstelige tulpen, narcissen en de bolhyacinten. Al het andere heette BIJGOED. Al werd ermee bedoeld dat al het andere er als teelt een beetje bij werd gedaan, het is best een goede naam voor al die bolletjes vol nectar en stuifmeel.

  Wij zijn blij dat een aantal telers heeft gekozen voor volledig biologisch telen en dat we daardoor nu zoveel soortjes kunnen aanbieden.

  De keuze verschilt nogal eens per jaar, dus neem uw kans waar en nodig Tinka uit in uw tuin, balkon of bloempot. Ze zal er bezocht worden door bijen, vlinders, hommels en wilde bijen.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen.

  Alle biologisch werkende telers zijn al SKAL gecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers en vlinders. Zij zijn immers gevoelig voor de kleinste hoeveelheden.

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Muscari armeniacum

Muscari armeniacum

April - Mei hoogte 25 cm - 10 stuks

€2,75
Tulipa Sanquin

Tulipa Sanquin

April - Mei hoogte 45 cm - 10 stuks

€6,00
Chionodoxa forbesii Pink Giant

Chionodoxa forbesii Pink Giant

Maart - April hoogte 25 cm - 10 stuks

€4,90
Allium Unifolium

Allium Unifolium

Mei - Juni hoogte 25 cm - UITVERKOCHT

€0,00
Tulipa Red Impression

Tulipa Red Impression

April hoogte 55 cm - 10 stuks

€6,00
Narcis Tresamble, triandrus

Narcis Tresamble, triandrus

April - Mei hoogte 45 cm - 10 stuks

€6,00