Siertulp Red Impression, darwin hybrid - chemievrij geteeld

April hoogte 55 cm - 5 bollen

€3,75 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Zeer langstelige tulp in helderrood die ook nog eens vroeg bloeit. Als je eigenlijk alleen aan bijenplanten denkt, maar ook hebt gemerkt hoe leuk het is om de lente voor je neus te zien ontluiken, waarbij het elke dag spannend is hoe ver de bollen al zijn, waag het eens een paar tulpen te planten. Van dag tot dag plezier aan hun ontwikkeling.

  Op foto's staan ze vaak 'strak in model' maar wat een variatie als je ze eenmaal in tuin of plantsoen hebt. Toegegeven, deze knalt er wel meteen volledig uit, maar waarom niet? Helderrood bij fris lentegroen, en wie weet nog wat kleurtjes of een narcis in de buurt.

  ECOPLANT

  Dat wij als imkerteam ook over tulpen enthousiast zijn geworden, heeft er alles mee te maken dat we zien hoe de lange stelen in april en mei een extra accent in de beplanting geven. En dat we bijdragen aan een stuk natuurbeheer op het veld. Wat daar gebeurt, is een klein wondertje te noemen.

  DE BALANS EN RIJKDOM VAN BIOLOGISCHE TEELT

  De biologische teelt is gebaseerd op de balans tussen planten, dieren en bodemorganismen. Het resultaat is dat bollenvelden weer doen denken aan natuurgebieden, met een eigen rijkdom. Het is een plezier om weer veldleeuweriken op bollenakkers te horen. En zelfs scholeksters en nog zoveel meer dat vogelbeschermingsorganisaties zelfs prijzen toekennen. Het is een resultaat van wat we graag zien; dat bloemenpracht in samenwerking met de natuur tot stand komt.

  STERKE BOL

  Tulpen en narcissen die te kwetsbaar zijn en allerhande hulpmiddelen nodig hebben zullen op termijn geheel verdwijnen, het land kan de monocultuur niet langer aan, dat wijzen de vele aaltjes en inundaties (het onder water zetten van land dat al het bodemleven dood) wel uit. Wij zijn blij dat onze SKAL telers keuzes maken en alleen telen wat toekomst heeft, zoals de sterke tulpen- en narcissen bollen.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn al SKAL-gecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Dat geldt ook voor vissen, vogels en andere dieren die de invloed op ons drinkwater en hun leefomgeving ervaren. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

   

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Narcis Ice Follies

Narcis Ice Follies

Maart - April hoogte 45 cm - 5 bollen

€4,50
Tulipa Salmon Impression

Tulipa Salmon Impression

April hoogte 55 cm - 5 bollen

€3,75