Siertulp Salmon Impression, darwin hybrid - chemievrij geteeld

April hoogte 55 cm - 5 bollen

€3,75 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Vroege tulp, zachtrose tint, met meerkleurige vleug, grote bloem, in de loop van de bloei krullen de bloemblaadjes lichtjes naar buiten. Zeer sprekend, bloeit iets later dan pink impression en red impression. Hoog op steel en met sprekend hart. De eerste foto's geven de kleur het beste weer, al varieert die in het zonlicht, want de tweede serie is ook salmon impression.

  ECOPLANT

  Dat wij als imkerteam ook over tulpen enthousiast zijn geworden, heeft er alles mee te maken dat we zien hoe de lange stelen in april en mei een extra accent in de beplanting geven. En dat we bijdragen aan een stuk natuurbeheer op het veld. Wat daar gebeurt, is een klein wondertje te noemen.

  DE BALANS EN RIJKDOM VAN BIOLOGISCHE TEELT

  De biologische teelt is gebaseerd op de balans tussen planten, dieren en bodemorganismen. Het resultaat is dat bollenvelden weer doen denken aan natuurgebieden, met een eigen rijkdom. Het is een mirakel om weer veldleeuweriken op bollenakkers te horen. En zelfs scholeksters en nog zoveel meer dat vogelbeschermingsorganisaties zelfs prijzen toekennen. Het is een prachtig resultaat van wat we graag zien; dat bloemenpracht in samenwerking met de natuur tot stand komt.

  STERKE BOL

  Tulpen en narcissen die te kwetsbaar zijn en allerhande hulpmiddelen nodig hebben zullen op termijn geheel verdwijnen, het land kan de monocultuur niet langer aan, dat wijzen de vele aaltjes en inundaties (het onder water zetten van land dat al het bodemleven dood) wel uit. Wij zijn blij dat de SKAL telers keuzes maken en alleen telen wat toekomst heeft, de sterke tulpen- en narcissen bollen.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn al SKAL-gecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Dat geldt ook voor vissen, vogels en andere dieren die de invloed op ons drinkwater en hun leefomgeving ervaren. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Visie.

   

   

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Narcis Sailboat

Narcis Sailboat

April hoogte 25 cm - 5 bollen

€3,25