Siertulp Sapporo, leliebloemige - chemievrij geteeld

April-Mei hoogte 45 cm - 5 bollen

€3,75 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Leliebloemige tulpen zoals deze sapporo en de Purple Ballade, zijn nog vrij jong. Ze hebben een bolvormig kelkje dat eerst toeloopt en dan spreidt in spitse blaadjes. Een statig en toch ook pittige bloeiwijze die vanaf half april te bewonderen is. Twee kleurig, in witte en gele tinten.

  ECOPLANT

  Dat wij als imkerteam ook over tulpen enthousiast zijn geworden, heeft er alles mee te maken dat we zien hoe de lange stelen in april en mei een extra accent in de beplanting geven. En dat we bijdragen aan een stuk natuurbeheer op het veld. Wat daar gebeurt, is een klein wondertje te noemen.

  DE BALANS EN RIJKDOM VAN BIOLOGISCHE TEELT

  De biologische teelt is gebaseerd op de balans tussen planten, dieren en bodemorganismen. Het resultaat is dat bollenvelden weer doen denken aan natuurgebieden, met een eigen rijkdom. Het is een mirakel om weer veldleeuweriken op bollenakkers te horen. Ook scholeksters, en nog zoveel meer dat vogelbeschermingsorganisaties zelfs prijzen toekennen. Het is een prachtig resultaat van wat we graag zien, dat bloemenpracht in samenwerking met de natuur tot stand komt.

  STERKE BOL

  Tulpen en narcissen die te kwetsbaar zijn en allerhande hulpmiddelen nodig hebben zullen op termijn geheel verdwijnen, het land kan de monocultuur niet langer aan, dat wijzen de vele aaltjes en inundaties (het onder water zetten van land dat het hele bodemleven dood) wel uit. Wij zijn blij dat de SKAL telers andere keuzes maken en alleen telen wat toekomst heeft, de sterke tulpen- en narcissen bollen.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn al SKAL-gecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor de nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Dat geldt ook voor vissen, vogels en andere dieren die de invloed op ons drinkwater en hun leefomgeving ervaren.. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

 • Tagsplus