Vlinderpakket - 3. Vol nectar voor vlinders - chemievrij geteelde bloembollen

Gegarandeerd Oh en Ah effect, 50 stuks groot en bijzonder, chemievrij geteelde bloembollen. Deze staan op het menu bij de Kleine vos, Atalanta, Gehakkelde Aurelia, Dagpauwoog, Citroenvlinder, Koolwitjes en Blauwtjes.

€39,00 Incl. btw
Stukprijs: €0,00 / 1
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
 • Informatieplus

 • Chemievrij geteelde bloembollen, geschikt voor tuin, pot en balkon. Gegarandeerd Oh en Ah effect, want de grote sieruien Mount Everest en Purple Sensation zijn majestueus. En dan ook nog de Indianenbloem, die in de avonduren nog zoveel leven trekt. Een niet te missen aanwinst voor de tuin en bijzonder om kado te geven. 

  Voor iedereen die graag vlinders ziet en ook andere bestuivers een handje wil helpen met fraaie zomerbloeiers. Het Vlinderpakket is ook samengesteld door de imkers, want bloei en insectenleven heeft het hele jaar door onze volle aandacht.

  Bloeitijd van mei t/m juli. Juist dan zijn er volop vlinders, en zult u zien hoe goed de lagere sieruitjes bezocht worden. Zet ze naast en tussen uw vaste planten, zij vangen precies de overgang van voorjaar naar zomer op, er staan dan even geen vaste planten in bloei. De kleine sieruien hebben veel nectar en ze verwilderen heel gemakkelijk.

  INHOUD

  Sierui Moly Jeanine, Sierui Unifolium,  grote Sierui Purple Sensation, grote Sierui allium Mount Everest en de Prairielelie - Indianenbloem Sacajawea. Tip: een mooie aanvulling voor aanvang mei; de zachtgeurende witte narcis Tresamble.

  BLOEITIJD

  Bloeit vanaf begin mei tot in juli.

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Wordt bezocht door vlinders, hommels en bijen.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn SKALgecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor vlinders en nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Alleen de bloembollen die wij voor hen gezond achten bieden wij aan. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

  Met deze chemievrij geteelde bloembollen geeft u vlinders de kans rijkelijk nectar te drinken. De opvolging in de bloei zorgt ervoor dat de vlinders en andere bestuivers blijven terugkomen.

  VERWILDERENDE of MEERJARIGE BLOEMBOL

  Alle soorten houden van een zonnig plekje. Dit zijn gemakkelijke bloembollen, eenmaal in het najaar  de bollen planten volstaat, ze komen volgend jaar weer terug. Sieruitjes Moly Jeanine en Unifolium vermeerderen zich in de loop der jaren tot een bloeiend tapijt. De grote sierui Purple Sensation bloeit meerjarig, de sierui Mount Everest eveneens. De Prairielelie gaat zich enthousiast uitbreiden als ze het naar haar zin heeft, ze kan wel wat vocht hebben en op klei doet ze het goed.

   

 • Tagsplus

Kijk ook eens naar

Pakket Bijenhotel-4

Pakket Bijenhotel-4

Bloembolpakket voor voedsel rondom het Bijenhotel. 100 stuks chemievrij geteeld. Rijk aan stuifmeel en nectar. Bloei van maart tot in mei. Speciaal voor wilde bijen, vlinders, hommels. Ook geschikt voor moestuin, boomgaard, transitiontown, voedselbos.

€39,00