Vlinderpakket vol nectar voor overwinterende en zomervlinders - chemievrij geteelde bloembollen

Bloembolpakket met 57 aantrekkelijke bolletjes. Inclusief Indianenbloem. Deze staat niet alleen bij toprestaurant De Librije op het menu, maar ook bij de Kleine vos, Atalanta, Gehakkelde Aurelia, Dagpauwoog, Citroenvlinder, Koolwitjes en Blauwtjes.

€25,00 Incl. btw
Stukprijs: €25,00 / 1


Beschikbaarheid:
Bestel vanaf maart 2019
 • Informatieplus

 • Chemievrij geteelde bloembollen, geschikt voor tuin, pot en balkon. Voor iedereen die graag vlinders ziet en ook andere bestuivers een handje wil helpen. Geeft extra kleur in februari, eind lente en begin zomer.

  Het Vlinderpakket is samengesteld door de imkers uit bloeiers in februari en in mei-juni. De krokussen in  februari bieden nectar aan de overwinterende vlindersoorten. Daarna voor alle vlinders de vele sieruitjes in mei en juni die goed bezocht worden. Ook naast vaste drachtplanten heeft dat z’n waarde, omdat er zoveel nectar in zit. Vaak zitten er op kogellook vlinders, bijen, zweefvliegen én hommels.. tegelijk! De hoogte van de indianenbloem en van allium Purple Sensation geven een verrassend effect.

  MET WORMENPOEP..

  Ook dit jaar waren wij weer in Utrecht op de Dag van de Openbare Ruimte, alwaar wij overheid gemeenten en waterschappen konden ontmoeten. Wij maakten kennis met Le Compostier, de ontwerper van wormenpoephotels met een basis bij Stadsoogst Amsterdam. Zo ontdekten wij verrassend goede wormencompost die u - omdat wij dit initiatief van harte ondersteunen - vanaf nu ook in onze Bij-Vlinder-Hommelpakketten aantreft.

  INHOUD

  Grootbloemige krokus- crocus vernus King of the Striped, botanisch tulpje Lilac Wonder, sieruitjes Moly Jeanine en Unifolium – allium, Ithuriel’s Speer- triteleia brodiae corrina, Indianenbloem Sacajawea- cammassia leichtlinii, kogellook – allium sphaerocephalon,  grote sierui Purple Sensation- allium Purple Sensation.

  Tip: niet in het pakket wel een mooie aanvulling in april-mei; de zachtgeurende witte narcis Tresamble. (zie foto 2).

  BLOEITIJD

  Bloeit vanaf begin februari tot in juni.

  NECTAR EN STUIFMEEL

  Wordt bezocht door vlinders, hommels en bijen. Er bloeit nog niet veel in februari en u doet de overwinterende vlinders die net ontwaken een groot plezier door in het najaar dit pakket met o.a. krokussen te planten die als eersten bloeien. Krokussen hebben de hoogste nectar en stuifmeelwaarde en ook de andere bloembollen zijn hierop geselecteerd.

  PRINCIPIEEL CHEMIEVRIJ GETEELD

  Gewasbestrijdingsmiddelen (gif) kunnen optrekken naar nectar en stuifmeel van planten. Dat is de reden dat wij voor uitsluitend chemievrij geteelde bloembollen kiezen en deze ook zelf testen. Alle telers zijn SKALgecertificeerd en wij kijken heel specifiek naar de effecten voor vlinders en nuttige bestuivers. Zij zijn gevoelig voor de kleinste hoeveelheden. Alleen de bloembollen die wij voor hen gezond achten bieden wij aan. Meer daarover lezen? Kijk bij Onze kwaliteit, of Home.

  Met deze chemievrij geteelde bloembollen geeft u vlinders de kans rijkelijk nectar te drinken. De opvolging in de bloei zorgt ervoor dat de vlinders en andere bestuivers blijven terugkomen.

  VERWILDERENDE of MEERJARIGE BLOEMBOL

  Alle soorten houden van een zonnig plekje. Dit zijn gemakkelijke bloembollen, eenmaal in het najaar  de bollen planten volstaat, ze komen volgend jaar weer terug . Sieruitjes Moly Jeanine en Unifolium vermeerderen zich in de loop der jaren tot een bloeiend tapijt. Hetzelfde geldt voor de krokussen en het botanisch tulpje Lilac Wonder. De grote sierui Purple Sensation bloeit meerjarig, de Indianenbloem eveneens.

   

 • Tagsplus

Gerelateerde producten

Narcis Sailboat, jonquilla

Narcis Sailboat, jonquilla

April hoogte 25 cm

€6,35